tihomir jakovina

'Ovo je prirodna katastrofa. Trebat će jako puno volje da se ljudima omogući normalan život'

Račinovci,poplava
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/4
31.05.2014.
u 15:44

Štete nastale u županjskoj Posavini na poljoprivrednim kulturama neće negativno odraziti na tržište hrane u Hrvatskoj, kazao je Jakovina

- Ovo je prirodna katastrofa i trebati će jako puno volje, znanja i energije da se posljedice što prije saniraju i ljudima omogući normalan život, rekao je ministar poljoprivrede u Vladi RH Tihomir Jakovina koji je danas još jednom posjetio poplavljena područja u županjskoj Posavini. Dodao je da je poplava pričinila ogromne štete ali i da je uvjeren da će dobar dio stradalih poljoprivrednih površina moći biti presijan ili barem pripremljen za kvalitetnu jesensku sjetvu. Najavio je i da će na poplavljenim područjima biti poštivani najviši standardi zaštite okolišam, ali i da ne očekuje zagađenost zemljišta nakon što se voda povuče.

- Štete nastale u županjskoj Posavini na poljoprivrednim kulturama neće negativno odraziti na tržište hrane u Hrvatskoj. U poplavama u županjskoj Posavini poplavljeno je bilo manje od pet posto ukupnih poljoprivrednih površina u Hrvatskoj tako da bilo kako potencijalno poskupljenje cijena hrane uz opravdanje da je to posljedica ovih poplava je potpuno neopravdano. Hrane će na tržištu biti dovoljno, rekao je Jakovina.

Ministar je tijekom svoje današnje posjete poplavljenim područjima rekao kako stradalim poljoprivrednicima treba što prije pomoći, a sve kako bi što prije stali na vlastite noge i mogli ponovno da krenu sa uobičajenim radovima. Tijekom posjete županjskoj Posavini Jakovina je posjetio Stožer za zaštitu i spašavanje ali i poplavljena područja, polja kao i pogon Ilije Pavlovića u Strošincima koji se bavio proizvodnjom drvenih vrtnih kuća i drvenoga namještaja.

- Ako nam ne pomognete ja ću se iseliti odavde jer ovdje života nema. U poplavama sam pretrpio ogromnu štetu, a sada već dva tjedna ne radim. Održavanje samo hladnog pogona u recesiji koštao me milijun kuna, a da me nitko niti pogledao nije i ponudio pomoć. Sada je došla i poplava koju bez pomoći države teško da ćemo preživjeti. Mještani Strošinaca su i prije poplava bilo rubno područje u Hrvatskoj "zaboravljeno od sviju" ali sada smo dovedeni na rub opstanka, rekao je Pavlović.

>>'Građani se mogu vraćati svojim kućama u Strošincima'

Komentara 7

AL
alfa5
16:08 31.05.2014.

ha ha ha ministar ,,,sto nesmije dalje od vrata auta,,,,jer ako ga se narod docepa,,,jao si ga njemu,,,,toliko ga vole,,,a i tko ce voliti kriminalce i lazove i petljarose,,,,i samo svoje interese on gleda briga njega za narod pa sta je ,,,do sada,,,napravio za narod,,,,odgovor se sam nanoni,,,absalutno jedno veliko nista,,,,,

SJ
Sve je uzalud
17:23 31.05.2014.

......narod je napravio sve što je mogao i htio............ sad je Vlast na redu ....................valjda su sakupili koju kintu za ovakve stvari ima 25 godina........

DU
Deleted user
18:00 31.05.2014.

..."mogli ponovno da krenu sa uobičajenim radovima"...??????????????????? sve bolje od boljega u ovom VL

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije