17.07.2014. u 14:00

Sve vrvi bizarnostima, samo što znaš da se u Simpsonima možeš smijati, jer to je ipak crtani, a u našim dnevnicima su to stvarni likovi u čijim je rukama ova zemlja, pa mi jadnici možemo samo plakati.

Kad čovjek gleda naše informativne emisije, kao da gleda Simpsone. Sve vrvi bizarnostima, samo što znaš da se u Simpsonima možeš smijati, jer to je ipak crtani, a u našim dnevnicima su to stvarni likovi u čijim je rukama ova zemlja, pa mi jadnici možemo samo plakati.

Evo tri takva primjera iz sinoćnjeg Dnevnika Nove TV. Prvi primjer: Karamarko objašnjava zašto nije sudjelovao u radu Sabora i kaže – hej, pa ja sam bio na terenu, stranka mi je u rasulu. Ne mogu biti na dva mjesta! I još ima mudrosti kazati kako ga porezni obveznici plaćaju i kao šefa stranke, a ne samo kao zastupnika. E sad, misli li Karamarko da porezne obveznike doista boli uho za to što je njegova stranka u rasulu? A da ih je, usput, baš briga što im je država u jadnom stanju? Šef oporbe je jasno rekao što mu je na prvom mjestu...

Drugi primjer: Milanović iz Bruxellesa poručuje kako se zasad nema namjeru baviti izbornim zakonom. Kako to objašnjava? Pa kaže kako ova vlada ima preča posla. Pa radi li u vladi jedan čovjek (Milanović) ili radi vojska ljudi? Ili cijela ta vojska radi samo ono što vođa misli i ne može raditi dvije stvari istovremeno? I treći slučaj (pravi simpsonovski): Leko na sastanku sa sindikatima nazdravlja vodom i kaže: Voda je prijateljsko piće. A onda ga je lukava šefica sindikata upitala – a nije li i šampanjac, koji ste dan ranije pili u Saboru, bilo prijateljsko piće? A nama sada prodajete vodu... Kad se predsjednik Sabora počeo meškoljiti na fotelji, šefica sindikata je počela gasiti požar: Pa dajte, to je samo šala... Kamo sreće da su sva ova tri crnohumorna priloga stvarno bili šala.

MINUS

Dok na dostupnijim stranim programima (Fox, HBO...) vrvi od novih serija i dobrih starih repriza, na nacionalnim kanalima se natječu tko će pustiti dosadniju sapunicu.

PLUS

To je to - način na koji Petar Pereža iz studija komunicira s Bagom koji je na terenu. Urednici HTV-ova Dnevnika trebali bi za domaću zadaću gledati Dnevnik Nove TV. 

>> Gladan ostaje onaj tko radi i čeka milostinju poslodavca

Komentara 9

ĆA
ćaćaća
14:54 17.07.2014.

opet kos nastupa..kad je hdz loš onda se pljuje samo hdz ali kad je sdp loš onda se pljuje i hdz i sdp..jer ne može biti da je samo sdp loš :)))

CI
ciara46
16:30 17.07.2014.

Ovaj crnimarko stvarno bubne i ostane živ. Pa zar ga mi plačamo da baulja okolo i skuplja poene za sebe? Jali taj tip normalan, mi ga plačamo da sjedi u Hr.saboru i da nešto konstruktivno radi, govori kao čelnik oporbe, a on nam se ruga bauljajuči po zemlji i inozemstvu. Koja sramota.

DU
Deleted user
19:17 17.07.2014.

Nevjerojatno je koliko je plaćenika sdp-a i hdz-a na ovom portalu koji nameću i nameću svoje uske poglede, brane svoje nesposobne vođe i njihove očigledne svakodnevne gafove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije