Krediti u 'švicarcima'

Udruga Franak traži od ministra financija žurno formiranje radne grupe za rad na dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju

Udruga Franak
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
05.02.2016.
u 11:13

Molbom se traž i ''da Ministarstvo financija žurno uspostavi suradnju s HNB-om radi rješenja problema i nezakonitosti koje su se pojavile tijekom konverzije''.

Udruga Franak ministru financija  i ministru pravosuđa uputila je jučer molbu, priopćili su iz te udruge.

Molbom se temelju sastanka održanog u Ministarstvu financija prošle srijede traži ''da Ministarstvo financija žurno uspostavi suradnju s HNB-om radi rješenja problema i nezakonitosti koje su se pojavile tijekom konverzije''.

Također traže da ''Ministarstvo financija žurno organizira radnu grupu za analizu i pripremu dopuna Zakona o potrošačkom kreditiranju (ZPK) radi iznalaženja metodologije za određivanje fiksnoga dijela kamate u svim kreditima u kojima to nije ugovoreno, što je obveza banaka u skladu sa člankom 11.a stavkom 5. ZPK-a te da u tu radnu grupu imenuje dva predstavnika Udruge Franak''.

- U svemu navedenome potrebna je i stručna podrška Ministarstva pravosuđa, budući da se radi o pravnoj problematici vezanoj za nezakonito poslovanje banaka uslijed kojeg dužnici u svim kreditima s promjenjivim kamatnim stopama ugovorenim prije 2010. godine već više od jednog desetljeća trpe posljedice i štetu koja se u ukupnim iznosima mjeri u milijardama kuna- dodaje Udruga Franak koja očekuje pozitivne reakcije iz Ministarstva financija.

>> Udruga Franak traži žuran prijam u Vladi: Ovo su HDZ i Most obećali u kampanji! 

>> Udruga Franak uputila otvoreno pismo HNB-u i budućoj vladi. Evo što su poručili!

Komentara 8

Avatar opetja12
opetja12
12:15 05.02.2016.

Ja NE ŽELIM plaćati rate kredita nesposobnim ljudima !! Može ako me uključe u vlasništvo nad kućama, autima, stanovima i sl.

R0
R00kie
11:47 05.02.2016.

traze da im porezni obveznici otplate dio krediti. Zao mi je ljudi ali nisam ja kriv za njihove kredite da bi ih sada otplacivao

Avatar think pink
think pink
12:17 05.02.2016.

ove zgubidane iz te smiješne udruge treba totlano ignorirati. mislili su zaraditi na kreditima u švicarcima, a sada kmeče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije