Čista Velika

Zbog miniranja crkve '91. zaradio kaznenu prijavu za ratni zločin

lisice, uhićenje
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/3
17.06.2016.
u 11:31

Muškarac (65) u prostor mjesne katoličke crkve Svete Ane unio dvije protutenkovske mine

Šibensko-kninska policija podignula je kaznenu prijavu protiv 65-godišnjaka zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1991. miniravši crkvu u mjestu Čista Velika.

Kriminalističkom istragom je utvrđeno da je tijekom studenog 1991. u mjestu Čista Velika muškarac, koji je u to vrijeme imao 40 godina, kršeći pravila međunarodnog prava za vrijeme rata, u prostor mjesne katoličke crkve Svete Ane unio dvije protutenkovske mine. 

Muškarac je ubrzo nakon toga mine i aktivirao pri čemu je crkva u potpunosti srušena, izvijestila je policija danas. Protiv 65-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

>> Predistražni postupak vodio je Karamarkov kum koji je sve stavio u politički kontekst

>> Podignuta optužnica zbog ubojstva i ranjavanja hrvatskih policajaca 1991. godine

Komentara 2

Avatar fuzzy
fuzzy
16:14 17.06.2016.

Razarali su i razaraju sve hrvatsko što uzmognu. Bili i ostali neprijatelji hrvatskog naroda i države. Zašto MUP i VL kriju ime tog teroriste?

AB
abcdefghij
15:30 02.07.2016.

Eto jedne nakon 25 g osudjuju za njihova nedjela (cesto po principu rekla kazala) a drugi se javno hvale sta su radili, sta su njihovi susjedi radili, sve se od hvalisanja zna i nikome nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije