Najavio uštede

Zmajlović o preseljenju: Stojim iza svake brojke

Mihael Zmajlović
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
16.10.2014.
u 12:01

Za mene nema nikakvog prijepora. Država će uštedjeti preseljenjem 35 posto odnosno 3,5 milijuna kuna godišnje, kazao je ministar

Ministara zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića novinari su pitali je li spreman dati ostavku ako se pokaže da je bio u krivu i da preseljenje ministarstva u Zagreb Tower neće donijeti uštede.

– Za mene nema nikakvog prijepora. Država će uštedjeti preseljenjem 35 posto odnosno 3,5 milijuna kuna godišnje. Nadam se da ne očekujete od mene kao ministra da ne poduzimam ništa i da ne tražim gdje mogu uštedjeti. Državni zavod za zaštitu prirode, Agencija za zaštitu okoliša i Ministarstvo posluju na 11 lokacija. Sada s tih 11 lokacija selimo na jednu čime će cijeli sustav biti puno učinkovitiji  i funkcionalniji. S postojećih troškova na godišnjoj razini od 9,7 milijuna kuna mi ćemo preseljenjem na jednu lokaciju imati trošak od 6,3 milijuna kuna, to je za 35 posto manje.

Ministar Zmajlović komentirao je i kritike onih koji kažu da bi bilo pametnije da se preselio u zgradu koja je u vlasništvu države u Krajiškoj ulici.

– To je "pametna ideja". Sada kad tražimo svaku lipu kako uštedjeti u državnom proračunu, neki mi sugeriraju da od ministra Lalovca tražim 30 ili 40 milijuna kuna koliko bi došla investicija preuređenja te zgrade. Tko je tu lud? Dakle, u državne prostore u ovom trenutku nema smisla ulagati. Usput, za Krajišku je već i pronađeno vrlo kvalitetno rješenje gdje će se urediti prostori za neke državne agencije. Dakle, preuredit će se izvanproračunskim novcima jer su te agencije samostalne i mimo državnog proračuna – kazao je Zmajlović kojeg smo još jednom pitali je li spreman dati ostavku ako su sve ove računice koje je iznio pokažu netočnom.

– Ne mogu o tome govoriti. Kažem samo da stojim iza svake brojke – kazao je ministar.

>> 'Govoriti o luksuzu sa 8 kvadrata uredskog prostora je besmislica'

>> Ministarstvo zaštite okoliša: Selidbom ćemo ostvariti uštede

Komentara 16

TH
than
12:20 16.10.2014.

Kaze urediti ce se vanproracunskim novcem agencija mimo drzavnog proracuna ? Nije sija, nego je vrat. Nije porez, nego parafiskalni namet agencija. Kako god okrenes urediti ce se novcem poreznih obveznika.

DU
Deleted user
12:45 16.10.2014.

Besramno! Stvarno vrijeđa zdrav razum i ne snosi nikakve posljedice. A nakon izbora "pojest će vuk magare" i nikom ništa.

DO
doktorica
12:59 16.10.2014.

ma treba sve vas u barake ,kakvi tuševi,fotelje i skupi automobili,niste zaslužili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije