EURO INFOTOČKA Otvoren 110. informatički centar EU-a

I Kostajničanima sve bliže Europska unija

09.12.2008.
u 17:22

U Hrvatskoj Kostajnici u Hrvatskom domu svečano je otvorena 110. Euro infotočka u Hrvatskoj.

Informatički centar na uporabu je predao državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija dr. Davor Božinović sa suradnicima.

Na donaciji MVPEI-ja, trima novim računalima, za novootvoreni informatčki centar, te na razumijevanju za potrebe grada, gostima je zahvalio kostajnički gradonačelnik Tomislav Paunović.

Uzvanicima na svečanosti, a bili su članovi gradskog Vijeća te ravnatelji gradskih ustanova, obratio se državni tajnik Božinović.
- Želio bih izraziti zadovoljstvo što smo i u ovom gradu otvorili infotočku jer smatramo da su mladi iz Hrvatske Kostajnice zaslužili ovakav prostor. Naime, u zadnjih nekoliko godina upravo su srednjoškolci iz vašeg grada ostvarili lijepe uspjehe na kvizovima i državnim natjecanjima, koje je u suradnji s misijom Europske unije organiziralo naše ministarstvo.

Ovom skromnom donacijom nadamo se da ćemo potaknuti nove naraštaje da se usavršavaju u radu i školovanju te da stječu nova znanja o programima Europske unije. Tako će moći aktivno sudjelovati u približavanju i konačnoj integraciji naše domovine u Uniju, već za nekoliko godina. Konačno, sve ovo što svi skupa radimo najviše će koristiti upravo onima koji tek stasaju i dolaze u svijet politike, gospodarstva i ekonomskog razvoja - rekao je dr. Davor Božinović.

Nakon toga državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova održao je u velikoj dvorani hotela “Central” učenicima Srednje škole Ivana pl. Trnskog predavanje o približavanju Europskoj uniji. Govorio je o svemu onom što nas na putu do punopravnog članstva još očekuje.

Želite prijaviti greške?