28.12.2009. u 02:25

Svoj populizam iz Zagreba Milan je Bandić preslikao na cijelu zemlju – Josipović će se morati potruditi da se i Bandićevi zagrebački rezultati ne preslikaju u drugom krugu izbora.

Izbori bez iznenađenja! Premda dobrom dijelu medija i javnosti odbojan zbog uštogljenosti, zbog toga što se ponaša kao “kuhana kost”, Ivo Josipović preslikao je poziciju svoje stranke i uvjerljivo je osvojio najviše glasova - gotovo u dlaku onoliko koliko ih u anketama dobiva i SDP.

Svoj populizam iz Zagreba Milan je Bandić preslikao na cijelu zemlju – Josipović će se morati potruditi da se i Bandićevi zagrebački rezultati ne preslikaju u drugom krugu izbora.

Rezultat Andrije Hebranga preslikao je stanje iz HDZ-a kojemu je Ivo Sanader teško narušio autoritet. Možda bi Hebrang i bolje prošao da i vlastiti imidž nije podredio Sanaderu, noseći pet godina za njim metlicu i lopaticu i metući gdje god bi se predsjednik ukakio.

Četvrti, Nadan Vidošević, u svoj je rezultat preslikao nepojmljivu drskost da s tolikim sumnjivim bogatstvom i s bezbrojnim aferama pred narodom navuče na sebe masku šarmera, poštenjačine, patriota i sposobnog gospodarstvenika, masku koju mu je neuspjeh skinuo.

Čusmo toliko pohvala pametnoj Vesni Pusić, ali i ona je samo preslikala poziciju koju već dugo u politici ima njezina stranka.

Stari HNS, stara Vesna. Dragan Primorac bi trebao shvatiti da se na izborima ne pobjeđuje stalno upirući, optužujući prstom u druge kad bi ga i prema sebi trebao okrenuti. Premda je moj osobni favorit bio Miroslav Tuđman, i njemu i Josipu Jurčeviću zamjerio bih da su kampanju vodili kao da se natječu za gvardijana franjevačkog samostana.

Najbolji pak potez Vesne Škare Ožbolt i jest u tome što je sirotinji dala ono što je za kampanju mogla potrošiti. I dok je Mikšić shvatio da više nije za politiku pa je najavio i da iz nje zauvijek odlazi, Slavonac Vukšić “uzvisio” je svoju regiju rekavši da je preko njega pokazala kako i ona zna voditi zemlju. Tako je Slavoniju umanjio do 0,6 posto Lijepe naše! A ni Zagreb do nje nije dosad puno više držao!

Ključne riječi

Komentara 31

OB
-obrisani-
09:43 28.12.2009.

Zašto mene ne čudi da je tvoj osobni favorit bio Dr. Miroslav Tuđman ?

Avatar zampzmija
zampzmija
10:33 28.12.2009.

Ivkošiću imaš šansu da ispraviš griješku!! Ovaj put HRVATINE koji nevole ovu zemlju (cit.Bare) Ti koji podržavaš korupciju(Latinica dr. Šimić) i rdijačke veze,istoga ste mentaliteta pa bi bilo poželjno da se aktivnije uključiš u rodijakovu kampanju.Ovaj put je sigurno..uzalud vam trud svirači...valjda je ovaj popljačkani narod nešto naučio u ovih 20godina.Alajkum.

DU
Deleted user
08:07 28.12.2009.

Ako za bilo koju odluku nekog tijela treba KVORUM, zar je moguće da predsjednika možemo izabrati bez kvoruma (nije potrebno najmanje 50% biračkog tijela). Ako ovako bude u 2. krugu, predsjednika bi mogli dobiti s 25% biračkog tijela! Neš ti podrške!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?