03.04.2012. u 12:00

Postalo je sve teže razlikovati prvoaprilske (i druge) šale od naše stvarnosti

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, nije se naljutio na prvoaprilsku šalu Slobodne Dalmacije da je otputovao u poljski grad Swiebodzin radi dogovora s braćom Zawadzki o podizanju divovskog kipa Isusa na Marjanu. Na šaljivi naslov “Poljaci već izradili glavu Isusa, počeli radovi na Marjanu” Kerum je odgovorio “vi se zajebajete sa mnom, ali ja sam stvarno nedavno bio u Poljskoj”. Postalo je sve teže razlikovati prvoaprilske (i druge) šale od naše stvarnosti. Ma koliko se mi kiselo smijali tome.

Premijer demantirao 
samog sebe u istoj misli
Zoran Milanović, premijer, kaže da mi “financiramo svašta, ne vidim problem da financiramo i Katoličku crkvu” pa dodaje da ne želi da ga se shvati da Crkvu izjednačava sa “svašta”. A kako da shvatimo?

Poduzetnik želi otvoriti privatno groblje
Ante Šolić, šibenski poduzetnik, želi zaokružiti svoje poslovanje tako što će otvoriti privatno – groblje. Poznat po sloganu “vaše je samo da umrete, ostalo je naša briga”, pogrebnik Šolić tvrdi da želi zaokružiti svoj biznis i ima razrađen projekt groblja na kojem bi pružao vrhunsku uslugu za one koji su spremni platiti luksuz i na posljednjem počivalištu. Kako se samo u Vladi toga nisu sjetili – privatizirati hrvatska groblja. 


Je li Sanader studirao po Duhu svetom
Ivo Sanader, bivši premijer, neiscrpno je vrelo tema za istraživanja. Jutarnji list istražujući Sanaderovu biografiju provjerio je podatak da je godinu dana studirao filozofiju u Rimu na Papinskom sveučilištu Gregoriana gdje ga je poslao splitski nadbiskup. Ispostavilo se da Sanader nije studirao na Gregoriani što je potvrdio dr. Luigi Allena, voditelj tajništva Papinskog sveučilišta. “On nikada nije bio ovdje, nije došao na naše sveučilište i nikada nije studirao kod nas” – ponovio je Allena nakon dodatne provjere. Nastavi li Sanader inzistirati na tom navodu iz biografije može dodati da je - studirao po Duhu svetom.

Ključne riječi

Komentara 6

OS
osica
14:10 03.04.2012.

\"da studirao filozofiju po Duhu svetom - ma prakticirao a mi smo mu vjerovali, ko da nam ga je sam Bog poslao\"

FA
Fantom47
14:26 03.04.2012.

Ne može Premjer govoriti da Mi financiramo, već građani financiraju. Vlada samo usmjerava, pa i u svašta, no, Crkve nisu svašta.

OB
-obrisani-
18:00 03.04.2012.

više nema viceva ni 1. aprila - sve je istina....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?