nacionalno vijeće mosta

Petrov: Trebat će nam pola godine za usuglašavanje s HDZ-om za preustroj ministarstava, agencija...

Božo Petrov, čelnik Mosta
Foto: Grgur Žučko/pixsell
05.01.2016.
u 12:26

Božo Petrov izbjegao je odgovor na pitanje o izjavi Nikole Grmoje da je Petrov bio praćen

Božo Petrov obratio se medijima nakon što je završeno Nacionalno vijeće Mosta. Najavio je da će vladajućima trebati pola godine za preustroj države i lokalne te regionalne samouprave, ali i da se razgovori na tu temu nastavljaju u iduća dva tjedna i to vjerojatno na dnevnoj bazi.

"Formirat će se tim ljudi zajedno s Domoljubnom koalicijom da bi se napravio kvalitetan plan za preustroj ministarstava, agencija, državnih ureda i organizacija", kazao je Božo Petrov. Prijedlog Domoljubne koalicije "na tragu je onog za što smo se zalagali od početka", kazao je, kako po pitanju državne i javne uprave, tako i po pitanju lokalne i regionalne samouprave.

To još treba razmotriti i zbog akreditacije za EU fondove, jer može doći do odgode povlačenja novca iz EU fondova. Zato će se uzeti malo dulje razdoblje, dodao je, piše N1.

Božo Petrov izbjegao je odgovor na pitanje o izjavi Nikole Grmoje da je Petrov bio praćen. Grmoja je također kazao da imaju "indicije, a ne dokaze" i da su to navodno prisluškivanje prijavili saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Prije sastanka mostovaca, Robert Podolnjak kazao je kako mu se HDZ-ove ideje o vladi i reformama čine zanimljive. 

>> 'Radna mjesta i porast standarda najvažniji su ciljevi iduće Vlade'

Komentara 183

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
12:36 05.01.2016.

Hoće li trebati pola godine za preustroj države ili za usuglašavanje s HDZ-om? Novinarčiću nepotpisani, to nije isto.

OL
olrajt
12:38 05.01.2016.

... Večernji ,stavili ste naslov koji veze nema sa sadržajem članka a sve to u cilju opće medijske hajke protiv MOSTA i Domoljubne koalicije!

DU
Deleted user
12:38 05.01.2016.

Naslov nema veze s tekstom, nije mislio da će se dogovarati pola godine, nego da će promjene lokalne uprave, agencija, ministarstav potrajati toliko vremena jer treba mijenjati zakone, stručno pripremiti itd.. a u formiranje Vlade po sadašnjem se modelu ide odmah i rad na reformama odmah. Do kada će mediji pod svaku cijenu pokušavati razbiti novu vlast?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije