'Formiranje vlade Mosta i HDZ-a gotova je stvar'

Petrina: Ako Petrov bude premijer, bit će to nacionalna tragedija

Stipe Petrina
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
23.08.2016.
u 09:35

Smatra da je formiranje vlade Mosta i HDZ-a gotova stvar ako bude takav izborni rezultat

Primoštenski načelnik Stipe Petrina smatra da je u Saboru odradio dobar posao u ovom kratkom vremenu te da je otvarao teme koje nitko do sada nije otvarao i to je razlog zbog kojeg očekuje da ga građani ponovno izaberu za saborskog zastupnika

– Prvo korupcija u pravosuđu, s konkretnim imenima, otvorili smo temu TTIP-a, suprotstavili smo se prodaji nacionalnog bogatstva. Mislim da će birači to prepoznati –  izjavio je Petrina za N1 televiziju.

Mišljenja je da je za stanje u pravosuđu glavni krivac Sabor te da je izbor ustavnih sudaca bio "nacionalna tragedija". 

– Ako znate da od deset kandidata ima barem pet ljudi koji su ogrezli u kriminal, i prepustite im najmoćniju funkciju u državi i to usprkos svemu, onda ne znam čemu se građani ove zemlje mogu nadati – izjavio je i dodao da se u Saboru vrijeme troši na marginalna pitanja

Smatra da su saborski odbori zastarjeli te da je potrebno napraviti radikalnu reformu pravosuđa. 

"Mi se ne trebamo zavaravati tko stoji iza Mosta i tko je stvorio Most"

Stipe Petrina govorio je i o Andreju Plenkoviću i Zoranu Milanoviću. Na pitanje kojeg bi od njih dvojice podržao za kandidata odgovorio je: – Ja sam rekao da je gospodin Plenković čovjek koji je školovan u briselskim hodnicima, koji ne donosi ništa novo ni dobro Hrvatskoj. U sat vremena polemike nije mu se pomaknula nijedna crta na licu, znači čovjek bez emocija i provodi zacrtani plan. Milanović je isto briselska škola, ima više emocija, manje se kontrolira. Razlika je što iza MilanovIća stoji 30.000 članova, a iza Plenkovića 200.000 članova i Crkva".

Smatra da je formiranje vlade Mosta i HDZ-a gotova stvar ako bude takav izborni rezultat.

– Mi se ne trebamo zavaravati tko stoji iza Mosta i tko je stvorio Most. Jasno je da je to najkonzervativniji i najrigidniji dio Katoličke crkve – izjavio je Petrina.

Rekao je i kako je Petrov u političkom sustavu "apsolutno mrtav čovjek" te da je prevario naciju. Izjavio je i kako će biti "nacionalna tragedija" ako Petrov bude premijer te da će to biti gora tragedija od "Milanovića i Plenkovića".

>> Petrina se uključio u raspravu SDP-ovca i mostovca: 'Ušuti, ti si jedan običan prevarant koji sve radi za svoju g*****'

Komentara 18

MI
Mihalj11
09:59 23.08.2016.

To ti nije bip problem kad si bio clan mosta

Avatar Marceluswallace
Marceluswallace
10:05 23.08.2016.

Petrina otkud pare.... A što se Petrova tiče si u pravu

JO
JOKS
09:50 23.08.2016.

Ovi mostovci postali su tragikomedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije