Junak susreta sa Slovenijom govori o utakmici protiv Danske

Kaleb: Danci su slabiji nego prijašnjih godina

ost-kaleb-txt.jpg
import
21.01.2008.
u 18:20

Nikša Kaleb je na prvenstvu jedino naše lijevo krilo, budući da Ljubo Vukić nije bio prijavljen za prvi krug natjecanja. Nema puno lopta na krilu, ali jako dobro istrčava i krade lopte suparnicima. Naravno, njegova uloga u obrani je i te kako značajna.

- Istina je da ne dobivam puno lopta na krilu, ali ne zato što mi ih Valčić ili Lacković ne daju, već jednostavno zato što igramo akcije koje počinju s moje strane i  završavaju uglavnom na desnoj strani. Zasad smo igrali sve tri utakmice protiv obrana 6-0, a tako će biti i danas protiv Danaca - kaže Nikša Kaleb.  

Videosnimku utakmica Danske na ovom prvenstvu igrači su gledali tek sinoć.
- Koliko znam, nešto su slabiji nego na prijašnjim prvenstvima. Dobro, nama nedostaju Džomba i Zrnić. Prvu stubu smo uspješno prošli, a da bismo prošli i drugu moramo pobijediti Dansku. S ta dva boda gotovo sigurno bili bismo u polufinalu - ističe Nikša.  

S Dancima ste se puno puta susretali, posebice na europskim prvenstvima.
- Na posljednja dva EP-a igrali smo s njima za treće mjesto i oba smo puta izgubili. Ali, oba puta igrali smo bez Balića, a 2004. u Sloveniji i bez Metličića. Nadam se da ćemo danas biti u punom sastavu.   

Liječnička služba na prvenstvu radi besprijekorno.
 - Sve pohvale tim ljudima, uspjeli su "zakrpati" Balića, Metličića, Lackovića, Valčića. Pohvale i Danijelu Jurišiću koji nas je odlično tjelesno pripremio. Evo, ja se u prve tri utakmice uopće nisam umorio.

Hoćete li i Dance uhvatiti u svoju 3-2-1 obrambenu mrežu?
- Hoćemo, njihova vanjska linija imat će velikih problema i sigurno će više težiti igri s puno protunapada i poluprotunapada. Zato ne smijemo dopustiti da se vratar Hvidt razmaše - zaključio je Kaleb, junak pobjede nad Slovenijom.

Želite prijaviti greške?