INTERVJU Mirna Medaković i Andrej Dojkić, glumci iz RTL TV-ove sapunice komentiraju upis na glumačku akademiju i glasine o protekciji

Komisija na Akademiji sigurno nije gledala Zabranjenu ljubav

ekr_ljubav_tx.jpg
import
22.09.2005.
u 10:54

Dvadesetogodišnja Mirna Medaković i pet godina stariji Andrej Dojkić zvijezde su "Zabranjene ljubavi", a njihovi likovi Maje i Saše našli su put do srca mnogih gledatelja. Odnedavno, ostvarili su snove i upisali su se na glumačku akademiju, a što misle o ljudima koji tvrde da nemaju pokrića za Akademiju pokazali su na sebi svojstven, humorističan način.

EKRAN: Oboje ste se na Akademiju upisali iz prvog puta. Kako ste se pripremali za prijemni?
MIRNA: Zapravo, moje pripreme su trajale trineast godina.
ANDREJ: Ja sam se jako puno pripremao. Puno truda sam uložio u to. Konkretno, za Akademiju pripreme su trajale intenzivno tri mjeseca. Spremao sam tekstove, monologe...

EKRAN: Jeste se zajedno pripremali?
ANDREJ: Ne.
MIRNA: Nismo se ni vidjeli.

EKRAN: Je li vam rad u "Zabranjenoj ljubavi" bio dio priprema za Akademiju?
MIRNA: Sve su to pripreme. U medijima ispada da snimati takvu seriju može svatko. Kao da je to neki rad na traci, automatsko štancanje materijala. A to baš i nije istina.
ANDREJ: Kad je život podređen tome da imaš cilj da upadneš na Akademiju, onda je sve priprema: od spavanja, nebančevanja, odricanja od mnogih stvari...

EKRAN: Kako zamišljate svoju buduću glumačku karijeru?
MIRNA: Ja već vidim svoju zvijezdu tamo na stazi slavnih i sebe kako umačem ruke u beton, ha, ha.
ANDREJ: Ja ću ipak biti malo skromniji od tebe, pa ću samo reći koliko rada, toliko muzike. Prerano je sad govoriti o tome. Kazalište je jedno, film je drugo. Oboje je izazov. Ali mislim da je u kazalištu puno veća sloboda, i jača interakcija s ljudima.
MIRNA: Kad sam bila mlađa, mislila sam da je kazalište ono što želim. Onda sam otkrila čari snimanja pred kamerom. I sada se dvoumim.
ANDREJ: Ma nemamo još takvu karijeru da bi mogli pričati o tome.
MIRNA: Ja sam do ove godine glumila u ZeKaeMu.

ANDREJ: Prije "Zabranjene ljubavi" ja nisam nigdje glumio, ako ne računamo dramsku grupu u osnovnoj školi.
MIRNA: Da, a odlučio si se za glumu jer imaš veliku plaću. To je samo novac u pitanju, i automobili i slava i žene koje se motaju oko tebe.
ANDREJ: Ma nisu to baš tolike brojke. A manekenke se vrte samo oko nogometaša. Na kraju meni ništa ne ostane.
MIRNA: Pa možeš dobiti Modnog Oscara. Vidiš kako je Damir Markovina pobijedio ove godine. Iduće godine možeš se okititi škaricama.
ANDREJ: A ti bi mogla dobiti nagradu za frizuru godine. Šalu na stranu, ja sam uvijek spreman na krv i znoj i naporan rad. Lik Saše je u "Zabranjenoj ljubavi" trebao ostati samo tri mjeseca. I za prijemni je bila velika muka i naporan rad. Svi na prijemnom su imali priliku za: veni, vidi, vici. Svatko je dobio svojih pet minuta. Normalno da ima razočaranih. To je tako sa svakim castingom, sa svakim izborom. Tko to ne može prihvatiti sada, teško će opstati u ovom poslu.
MIRNA: Kako je Oscar Wild rekao: Ne želim čuti što i kako me ogovaraju. Od toga mi raste taština i postajem umišljen. Iskreno, "Zabranjenu ljubav" najviše gledaju klinci i stariji ljudi.
ANDREJ: Naš upis na Akademiju nije imao nikakve veze s tim što glumimo u seriji. Žiri sigurno nije gledao epizode "Zabranjene ljubavi" i na temelju toga se odlučio za nas. Gledali su ono što smo pripremili.
MIRNA: Ja mislim da su najviše pozornosti obratili na scene u seriji kad se ljubim s Marijom Valentićem. A ona epizoda kad sam se skinula... To je sigurno bio taj prelomni trenutak (smijeh).

EKRAN: A jeste li spremni na skidanje i u drugim ulogama u budućnosti?
MIRNA: Ma ja samo tražim razlog i skidam se do kraja, ha, ha.
ANDREJ: Da, obično ako se ne skinemo taj dan na setu, skinemo se u pauzi (smijeh).
MIRNA: Istina, mi ne volimo ove površne odnose. Baš se volimo proučiti (smijeh)... Ja se skidam, ali nitko ne traži. U tome je problem (smijeh)... Dobro, sada da se malo uozbiljimo. Reci ti, Andrej, nešto pametno za kraj.
ANDREJ: Upornost je vrlina, ali i mana.
MIRNA: Joj, ja imam tek 20 godina, ne mogu još nešto tako mudro zboriti.
ANDREJ: Ma doći će ti to s godinama, ha, ha. Ja to pokušavam usporediti sa svojim dosadašnjim iskustvima. Nitko mi nikada nije ništa poklonio, za sve sam se trebao izboriti. Pa prema tome, zašto se drugi, kao i ja, ne bi borili.


Protekcije na Akademiji

Nakon prijemnog za Akademiju, u medijima se čulo puno povika da su mnogi upali zahvaljujući utjecajnim roditeljima. Jedna od povlašćenih koju su prozvali, osim glumaca "Zabranjene ljubavi", bila je kći premijera Sanadera. Na pitanje kako komentiraju prolaz mlade Petre Sanader, Mirna i Andrej složili su se da ne poznaju Petru i ne mogu suditi o njezinu glumačkom daru, a vrijeme će pokazati tko će od novih studenata uspjeti.

Želite prijaviti greške?