tjedni pregled

Među 10 fondova s najvećim rastom nalaze se isključivo dionički fondovi

Zagrebačka burza
Tatjana Tadić/PD/PIXSELL
09.02.2015.
u 17:54

Najviše su rasli fondovi orijentirani na strana tržišta kapitala

Protekli tjedan je od 75 aktivnih otvorenih investicijskih fondova njih 52 poraslo od čega ih 14 bilježi rast veći od jedan posto. Ukupno je 20 fondova tjedan završilo u crvenom, tri su pala za više od jedan posto, dok su dva fonda tjedan završila bez postotne promjene. Promatrano od početka godine kod fondova prevladavaju pozitivni tjedni rezultati naime od šest tjedana samo jedan je bio negativan. Sumarno su u zadnjih 47 tjedana fondovi zabilježili ukupno šest negativnih tjedna, hrportfolio.hr.

Među deset fondova s najvećim tjednim rastom nalaze se isključivo dionički fondovi. Tjedne promjene svih fondova kretale su se u rasponu od +7,01 do -1,42 posto. Najviše su rasli fondovi orijentirani na strana tržišta kapitala.

U proteklom tjednu su od 30 dioničkih fondova njih 23 porasla. Najviše je vrijednost uvećana fondu NETA US Algorithm koji je ostvario tjedni rast od +7,01 posto i postao dobitnik tjedna među svim fondovima. NETA US Algorithm 79 posto portfelja drži investirano u SAD-u i 7 posto u Kini. U portfelju su najzastupljeniji energetski sektor (42%) i potrošačka industrija s udjelom od 20 posto a slijede komunikacije (12%), fondovi (9%) i industrija (6%). Na ljestvici najvećih tjednih prinosa slijedi KD Energija s tjednim rastom od 4,59 posto. Među dioničkim fondovima najviše je vrijednost pala fondu Ilirika JIE (-1,38%) a slijedi KD Victoria (-1,34%).

Ukupno je u proteklom tjednu osam mješovitih fondova ostvarilo rast cijene. Najviše je vrijednost porasla fondu PBZ Global koji je ostvario rast od 1,15 posto, a slijedi HI-balanced koji porastao za 0,86 posto. U grupi mješovitih fondova palo je pet fondova, najviše OTP uravnoteženi čija je cijena umanjena za 1,42 posto a slijedi ga Raiffeisen Harmonic čiji je pad iznosio 0,86 posto.

Više pročitajte ovdje.

>>Ledo najlikvidniji, Crobex 10 porastao

>>Svi indeksi zeleni, tjedni dobitnik SN holding

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije