hnb intervenirao

Otvoren sanacijski postupak Jadranske banke – DAB preuzeo vođenje poslovanja

18.08.2014., Zagreb - U poslijepodnevnim satima opljackana je poslovnica Jadranske banke u Marticevoj 27. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Autor
Valentina Weisner Mijić
11.10.2015.
u 09:15

Upravljanje bankom u rukama je predsjednika Sanacijske uprave Ivana Tomljenovića te Ksenije Šrajer i Hrvoja Marića

Na prijedlog HNB-a otvoren je sanacijski postupak nad Jadranskom bankom iz Šibenika, a provodi ga Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. Umjesto dosadašnjeg menadžmenta bankom će upravljati sanacijski upravitelj Ivan Tomljenović i članovi sanacijske uprave Ksenija Šrajer i Hrvoje Marić.

Iako razloge sanacije HNB nije objavio, prema polugodišnjem izvještaju poslovanja banka je potpuno potkapitalizirana – adekvatnost kapitala joj je minus 1,44%, umjesto minimalnih 14% sa zaštitnim slojevima. No, HNB poručuje da ima dobru i stabilnu razinu likvidnosti te nastavlja s redovnim poslovanjem. Ove su se godine na čelu banke promijenile već tri osobe: Ivicu Džapu u veljači je zamijenio Franjo Filipović, a njega u lipnju Boris Teški. Nadzorni odbor i Glavna skupština sanacijom gube ovlasti.

>> Promet slab, dobitnik dana Jadranska banka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije