GOTOVO JE, GOTOVO

Cedevita i Cibona naći će se i u rujanskom finalu kupa "Dražen Petrović"

Cedevita
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
11.06.2014.
u 14:34

Cedevita je došla do prvog seniorskog naslova, protiv Cibone koja se nije predala, ali nije imala snage.

Košarkaška sezona 2013./14. je završila. Jučer je u Domu sportova spuštena zavjesa na jednu od najuspješnijih sezona u zadnje vrijeme.

U krasnoj atmosferi, pred ispunjenim tribinama, Cedevita je došla do prvog seniorskog naslova, protiv Cibone koja se nije predala, ali nije imala ni snage, ni izdržljivosti da se suprotstavi Repešinom stroju. Uz čeličnu obranu Cedevita je imala i sjajnog Luku Babića te Repešinog džokera za finala Gorana Sutona.

Umorni Šarić i Blassingame dali su sve što je preostalo nakon iscrpljujuće sezone, no čini se da je Delašev dalekometno navođeni projektil na isteku treće četvrtine, presudio.

Sv. Ante stao je na stranu homogene, disciplinirane, čvrste i brze Cedevite. Kreativnost i imaginacija dva Cibonina tandema Šarić/Blassingame i Rimac/Golemac ovaj puta nije bila presudna, stao je i šut, pa beogradska senzacija nije ponovljena. Neki će reći da nije bila ni realna, no „realnost“ ne pobjeđuje uvijek. U Beogradu nije, u Zagrebu je.

Sistematičan, uporan i naporan, vrhunski rad, u stabilnom financijskom okruženju ovaj put odnio je pobjedu. Cedevita je ovime možda najavila novu eru, a hrvatska košarka je možda dobila još jednog vrhunskog igrača. Luka Babić je čini se sazrio.

Dragulja smo uvijek imali, samo majstora koji će ih „izbrusiti“ za svjetske izložbe u jednom je razdoblju falilo. Ne ponovilo se. Cedevita i Cibona naći će se i u velikom rujanskom finalu kupa „Dražen Petrović“, nadajmo se nakon uspješnog reprezentativnog ljeta.

>> Cedevita slavila protiv Cibone i osvojila prvi naslov u povijesti!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije