neizvjesno finale

Cedevita nakon -19 obranila kup! Odlučila Gordićeva trica 7 sekundi prije kraja

Cedevita - Zadar
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/14
19.02.2015.
u 20:06

Zadrani mogu žaliti jer su ispustili visoku prednost.

Cedevita je pobijedila Zadar 86:82 u neizvjesnom finalu Kupa Krešimira Ćosića igranom u Vukovaru i obranila lanjski naslov. Presudila je trica Nemanje Gordića sedam sekundi prije kraja za 85:82.

Zadrani mogu žaliti jer su u 15. minuti imali 19 koševa prednosti (44:25). Blistao je njihov najbolji strijelac James Brian Florence (24 koša) pogodivši tri trice zaredom. I navijači Zadra, njih 50-ak, počelo je sa skandiranjem 'kup je naš'.

Ipak, Cedevita se ekspresno vratila u igru do kraja poluvremena koje je završilo vodstvom Zadra 50:46. U nastavku vidjeli smo borbu 'koš za koš' koja je kulminirala uzbudljivom završnicom.

Zanimljivo da su na suprotstavljenim stranama bili po dvojica braće. Stanko Barać i Ivan Ramljak u redovima Cedevite te Boris Barać i Marko Ramljak na strani zadarske momčadi.

Bilan (20 koševa), Gordić (19) i Pilepić (15) najzaslužniji su za sedmi naslov Cedevite (po tri Ćosićeva kupa i Kupa Dražena Pertovića te lanjski naslov prvaka Hrvatske). Florence, Ivanov (14 koševa) i Sobin (13 koševa) predvodili su momčad Ante Nazora.

>>Zadar svladao Cibonu i protiv Cedevite se bori za naslov

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije