DAMIR MULAOMEROVIĆ:

Želim pobjeđivati i s našim klincima, no moraju gristi!

Damir Mulaomerović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.12.2015.
u 08:03

'Utakmica protiv Zadra bila je surovo preživljavanje pa su je morale izvlačiti stare kosti, no sada dolazi prilika za mlade.'

Kada vam ne ide dobro u matičnom natjecanju, onda se pitate treba li vam još jedna, i to još jača, natjecateljska fronta. A upravo o tome ovih dana razglabaju u Ciboni uoči današnjeg početka drugog kruga Fibina Eurokupa s rumunjskim Targu Jiuom (18.30).

Zubcu i Slavici više minuta

O tim dvojbama govorio je izvršni dopredsjednik Aco Petrović:

– I dalje držim da je neprirodno igrati jednu utakmicu tjedno i zato sam bio zagovornik igranja ovog natjecanja, no dogodilo nam se puno ozljeda pa se činilo da bi nam više odgovaralo da igramo samo ABA ligu. Ovo protiv Zadra bilo je surovo preživljavanje pa su tu utakmicu morale izvlačiti stare kosti, a i u idućem razdoblju utakmice ABA lige igrat ćemo s maksimalnim snagama, no u Eurokupu će klinci poput Zubca i Slavice imati veću minutažu.

Plasmanom u drugi krug Cibona je zaradila 25.000 eura, što dobro dođe u pokrivanju troškova.

– Čekaju nas skupa putovanja u Litvu i francuski Le Havre, a na putu u rumunjski Targu Jiu najprije ćemo zrakoplovom do Beograda gdje će nas dočekati njihov bus koji će nas voziti još 330 kilometara. S ovim što smo zaradili pokrit ćemo oko 60 posto naših putnih troškova jer samo do Litve jedna nas avionska karta stoji oko 5000 kuna – objasnio je Cibonin direktor Domagoj Čavlović.

Nakon vitalne pobjede nad Zadrom, Petroviću i Čavloviću počele su pristizati pohvale da vukovi ponovo grizu, za što je zaslužan novi trener Damir Mulaomerović. On pak, i unatoč klupskim smjernicama, teško može prigušiti svoj pobjednički mentalitet.

– Cibona je u ovo natjecanje i ušla s namjerom da se da prilika mladim igračima, no i oni moraju jako gristi jer ja želim da mi pobjeđujemo. Svaka pobjeda donosi pozitivnu energiju. Zbog ozljede neće igrati Rozić, a zbog subotnje utakmice s Tajfunom moramo se energetski pričuvati, pa ćemo na terenu pokušati napraviti neki miks iskusnih i mladih.

Mula: Raduje me hrabri Šiško

Jedan od onih koji bi trebao profitirati jest i 18-godišnji razigravač Žan Mark Šiško:

– Za nas mlade svaka je minuta dragocjena. Samo ću tako imati priliku razviti se u igrača klase kakav je bio moj sadašnji trener. Volio bih jednog dana igrati dva na dva i čitati igru kao on te šutirati iz pika kao Mulaomerović.

Trener je uzvratio da će s nadarenim slovenskim razigravačem trenirati i individualno.

– Raduje me Šiškova hrabra 
igra i kakve odluke donosi na terenu.

>> Pobjeda Le Havrea, Cibona starta u srijedu

Komentara 2

Avatar links
links
08:16 16.12.2015.

U nekada velikoj Ciboni direktor, dopredsjednik ili što li je već obješnjava tko će i kada igrati!!!!! a drugi direktor, neznam čega,Čavković, objašnjava kako Cibona nema lovu za put ali... kupuju panjeve i starce Hukića,Širiščevića,Joksimovića,Žižića.... ma sjajno!!!!!

GU
gutačslova
12:49 16.12.2015.

Neka mlađi konačno krenu igrati jer će zaostati u razvoju košarkaškom naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije