Šok za šokom

Hrvatice doživjele težak poraz od Rusije na početku Eura i ostale bez tri igračice

Iva Ciglar
Igor Kralj/PIXSELL
11.06.2015.
u 23:20

Olijedile su se Ivezić, Džankić i Todorić.

Košarkašice Hrvatske upisale su prvi poraz na europskom prvenstvu u Mađarskoj i Rumunjskoj. U prvoj utakmici Rusija je pobijedila sa 83:62 (22:13, 20:19, 23:7, 18:23) što je još i dobar rezultat jer smo u jednom trenutku gubili sa više od 30 koševa razlike.

Nakon niza ozljeda glavnih igračica uoči europskog prvenstva (Režan, Mišura, Lelas), te nedobivannje putovnice za Amerikanku Zellous, u prvoj minuti ozlijedila se i Jelena Ivezić, kapetan reprezentacije.

- Bio je to šok od kojeg se nismo tako brzo oporavili. I kad smo nekako uspostavili rezultatsku ravnotežu dogodile su se dvije nove ozlijede. Džankić je dobila udarac u mišić, a Todorić je baš kao i Ivezić ozlijedila zglob. Bojim se da ćemo ostati bez Ivezić i Todorić do kraja EP-a – rekao je Braslav Turić, izbornik reprezentacije.

Najefikasnije kod nas bile su Iva Ciglar sa 17 i Iva Slišković sa 12 koševa. Istaknula se i Luca Ivanković sa osam skokova.

U drugoj utakmici naše skupine Latvija je izgubila od Srbije sa 60:76, dok je Velika Britanija bila slobodna.

Sutra (16.30 sati) naše košarkašice igraju protiv Latvije i u slučaju poraza teško ćemo proći skupinu i otići u drugi krug.

- Po svemu sudeći igrat ćemo samo sa devet igračica protiv njih. Imamo prednost pod košem, ali ne i na vanjskim pozicijama – zaključio je Turić.

>>Ministar Ostojić ne da se požurivati, pa Amerikanka Shavonte neće igrati za Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije