PERAS IZABRAO:

Čini se da nam najviše novoga mogu pružiti Šarić i Hezonja

Velimir Perasović
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
19.06.2015.
u 09:30

Izbornik muške košarkaške reprezentacije objavio popis 24 kandidata za Eurobasket

Hrvatski košarkaški izbornik Velimir Perasović nije se žurio i među posljednjima je objavio popis 24 kandidata za Eurobasket. A na njemu, nažalost, nema veterana Marka Popovića (33) i Marka Tomasa (30), što je Peras objasnio ovako:

- Otkazali su zbog kroničnih ozljeda. Obojica zbog toga žale i držim da nema potrebe da provjeravamo govore li istinu. Pa vi i sami znate što se ove sezone događalo s Tomasom.

Na popisu nema ni iskusnih Lukše Andrića (30) i Damira Markote (29), igrača koji su kod Perasova prethodnika bili često u kadru.

- Ne želim uopće komentirati zašto njih nema. Ja sam dao svoj popis.

Barać i Perić u pričuvi

A svaki izbornik na to ima pravo jer ionako je na kraju balade odgovornost njegova. Bude li uspjeha nitko za spomenutu dvojicu neće ni pitati, a doživi li reprezentacija neuspjeh njihova će se imena sigurno spominjati. Baš kao i ime Stanka Baraća (217 cm) koji ponovo igra u reprezentativnoj formi, ali Perasu pokraj Tomića (217 cm) nije toliko zanimljiv, a i on kao da se više zanima za odlazak u NBA.

- Baraća i Perića nećemo maltretirati time da dođu na pripreme kad im ne mogu jamčiti da će biti među 12. Oni nisu u konkurenciji za 12, ali su na popisu za slučaj ozljeda nekih važnih igrača.

Perasović je shvatio da kao reprezentativni trener mora biti fleksibilan pa će onim istrošenijima dopustiti da dođu kasnije, nakon prve (dvotjedne) faze priprema u Svetom Martinu.

- Osam igrača javit će se kasnije, a najkasnije naša dva NBA igrača Bojan Bogdanović i Damjan Rudež, koji po NBA pravilima i ne smiju biti priključeni reprezentaciji prije 1. kolovoza. Svi koji to budu mogli, doći će 10. srpnja kada ćemo obaviti liječničke preglede i nakon čega ću ja neke pustiti da se još odmaraju, one za koje mislim da nije u redu da oni treniraju od prvog dana, a drugi ne. To možda nije dobro za mene kao trenera, ali bi trebalo biti dobro za reprezentaciju.

Naša je pretpostavka da će takav popust (do. 26. srpnja), dobiti još i Ukić, Simon i Žorić, ali i Tomić i Lafayette. Tomiću će klupske obveze okončati tek krajem lipnja, a Lafayetteova supruga treba roditi potkraj srpnja.

- U Svetom Martinu ćemo imati minimalno 12, a najviše 14 igrača i oni će odigrati i prvu provjeru. Zasad je neizvjesno hoće li pripreme započeti Šarić, Hezonja i Dukan jer Šarića stalno zovu Sixersi da im se pridruži već ovo ljeto, Hezonja sigurno izlazi na draft, a Dukan bi mogao biti pozvan na Ljetnu ligu. Inače, za naše najbolje igrače već znamo što nam mogu dati pa mi se čini da nam najviše novoga mogu pružiti Šarić i Hezonja.

Radošević opet ne može

A upravo će dvojica naših NBA igrača imati daleko najveći odmor ovog ljeta, između dva i pol i tri mjeseca. No, Peras se ne boji da će dva mjeseca imati dignute sve četiri u zrak.

- To su momci koji imaju izuzetan motiv da treniraju i individualno i stekao sam dojam da bi došli i prije samo da smiju. Premda oni već imaju svoje NBA programe, oni će dobiti i naš kondicijski program. A takav je program Simon već tražio. Zapravo, svi koji i nisu s nama od 12. srpnja morat će raditi na svom tijelu jer način mog rada je takav da od prvog dana krećem jako i bila bi šteta da se netko od njih ozlijedi.

A već je izvan stroja centar Leon Radošević (gležanj) koji i ovo ljeto ima problema s ozljedom i ističe da su mu liječnici zabranili treniranje do 15. kolovoza.

- Naši će liječnici provjeriti Leonovu medicinsku dokumentaciju - ističe novi hrvatski izbornik.

>> Perasović u hrvatsku reprezentaciju pozvao Duju Dukana

Foto: Alcatel

Komentara 1

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
10:04 19.06.2015.

I di je popis igrača koje je pozvao ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije