ŠTETA TRUDA

'Delgo' – film s najmanjom zaradom u povijesti

17.12.2008.
u 17:51

Kompjuterski animirani film "Delgo" koji je u izradi od 1999. konačno je 12. prosinca dospio u kina i ostvario neslavan rekord s najmanjom zaradom ikad za film pušten u široku distribuciju (tj. u više od 2000 dvorana): sveukupno je premijerno tijekom prvog vikenda zaradio 511.920 dolara. Isti iznos je zaradio i film "Sumnja" koji je jedan od kandidata za Oscara, tako da zarada "Delgoa" na prvi pogled ne izgleda loše, dok se ne uzme u obzir i podatak da je film "Sumnja" taj iznos zaradio od gledatelja u 15 kinodvorana, a "Delgo" u njih 2160.

Drugim riječima, u svakom su kinu tu animiranu bajku u prosjeku vidjela – dva gledatelja.

Neočekivana propast, jer je film proglašen najboljim na Anima Mundi festivalu, čudesni krajolici su detaljno uređivani punih šest godina, a popis zvijezda koje su dale svoje glasove likovima u filmu zbilja je impresivan: Freddie Prinze Jr., Chris Kattan, Jennifer Love Hewitt, pokojna Anne Bancroft (njezina posljednja uloga), Eric Idle, Burt Reynolds, Val Kilmer, Michael Clarke Duncan, Louis Gossett Jr., Kelly Ripa, Sally Kellerman...

Sav trud uložen u tu bajku o narodu Lokni s tla i krilatim okupatorima Nohrinima na planetu Jhamori, čiji se princ i princeza zaljube jedno u drugo, nije donio više od sramno malih 16 posto pozitivnih kritika (prema internetskoj stranici Rotten Tomatoes), i izgleda da film nije čak ni toliko loš da bude zanimljiv za gledanje poput prometne nesreće, nego je jednostavno loš i gotovo.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije