Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Erja Lyytinen svirala je s Carlosom Santanom, Tomom Jonesom i Robertom Plantom, stiže u Hrvatsku na blues festival koji okuplja svjetsku blues scenu

Erja Lyytinen
Foto: Promo
1/6
27.06.2024.
u 12:48

Finska kraljica slide gitare Erja Lyytinen, za koju se smatra kako je jedna od najboljih blues gitaristica u svijetu, stiže u Hrvatsku.

Erja Lyytinen nastupit će 20.7., u Kastvu, u sklopu Jerry Ricks Blues Festival koji je na rasporedu od 15. od 21. srpnja, a koji je dobio posebno priznanje sa strane Davora Bunčića, predsjednik udruge Hrvatske blues snage, koji je art direktorima JRBF-a, Damiru Haliliću Halu i Riccardu Staraju uručio nagradu za poseban doprinos hrvatskoj blues sceni povodom organizacije Jerry Ricks Blues Festivala.

Foto: Promo

Upravo ovaj blues festival dokaz je kako se u Hrvatskoj stvara jedna kvalitetna scena blues izvođača iz cijelog svijeta jer samo ove godine takvih najboljih stiže čak osamnaest.

Popis izvođača svakako predvodi Erja Lyytinen, za koju je Carlos Santana kazao – ‘She’s the future’.

Foto: Promo

Tome u prilog ide i činjenica da je radila s ljudima kao što su i Joe Bonamassa, otvarala je koncerte za Toma Jonesa kao i za Jennifer Batten, gitaristicu Michaela Jacksona, ali i Roberta Planta, bivšeg vokalista Led Zeppelina.

Erja i njen bend toliko suvereno vladaju scenom pa se ni publika ali ni kritičari ne mogu odlučiti da li ju je bolje slušati uživo ili uživati u njenim studijskim remek djelima.

I dok se trenutno nalazi na turneji, organizatori Jerry Ricks Blues Festivala pripremaju sve kako bi svaki nastup bio na vrhuncu te tako publici pripremili vrhunski doživljaj.

Foto: Promo

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije