Revija filmova

Hiperproduktivni dokumentarist Goran Dević gost Dokukina

Poplava, Goran Dević
arhiva VL
29.03.2011.
u 10:28

U 19 sati na programu su stariji dokumentarci "Park u izgradnji" i "Sretna zemlja", a u 21 sat prikazuju se "Poplava" i "Don Juans: Oprostite gospodična", koji su premijere imali na nedavnom ZagrebDoxu

U četvrtak, 31. ožujka program Dokukina posvećen je hiperproduktivnom i višestruko nagrađivanom domaćem redatelju Goranu Deviću i njegovim dokumentarcima. U 19 sati na programu su stariji dokumentarci "Park u izgradnji" i "Sretna zemlja", a u 21 sat prikazuju se "Poplava" i "Don Juans: Oprostite gospodična", koji su premijere imali na nedavnom ZagrebDoxu. Nakon projekcije u 21 sat, publika će moći razgovarati s redateljem i reći što misli o njegovim filmovima.

Goran Dević diplomirao je režiju na zagrebačkoj ADU, gdje danas radi kao asistent na Diplomskom studiju režije dokumentarnog filma. Njegove "Uvozne vrane" osvojile su nagrade u Motovunu, Sarajevu i na Danima hrvatskog filma. No, on nije samo dokumentarist. Već je svojim prvim igranim filmom uzvitlao prašinu. Film "Crnci", koji je napravio zajedno sa Zvonimirom Jurićem, svrstan je među najbolje suvremene domaće filmove, što potvrđuju i brojne nagrada: Motovun, Festival autorskog filma - Beograd, LIFF - Ljubljana, Film Festival Cottbus, Pula film festival… – Zlatne Arene za režiju i sporednu mušku ulogu.

No, četvrtak je dan da Devića upoznate kao vrhunskog dokumentarista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije