RAZGOVOR

"Hrvatima ćemo pokazati kemiju zbog koje smo se ponovno okupili"

SKUNK ANANSIE
arhiva
17.05.2010.
u 13:01

Ovogodišnji Mars festival, koji će se održati 28. svibnja u dvorištu zagrebačke dvorane Jedinstvo, na tri pozornice okplja zvučna glazbena imena iz različitih smjerova.

Ovogodišnji Mars festival, koji će se održati 28. svibnja u dvorištu zagrebačke dvorane Jedinstvo, na tri pozornice okplja zvučna glazbena imena iz različitih smjerova, a najzvučnije od njih zasigurno je skupina Skunk Anansie. Gitarist ovog britanskog benda Martin Ivor Kent, poznatiji pod imenom Ace, otkrio nam je u ekskluzivnom intervjuu kako su zagrebačku publiku pripremili posebno iznenađenje.

- Jako se veselimo dolasku u Zagreb zato što tamo nismo nikada bili, a a čuli smo toliko fantastičnih stvari o Hrvatskoj. Djevojka moga brata iz tih je krajeva, pa će se skupiti cijela ekipa na festivalu i odlično ćemo se provesti - rekao nam je Ace i dodao kako na dan Mars festivala njihov bubnjar Mark Richardson slavi i rođendan.

Što može zagrebačka publika očekivati od vas na festivalu?

- Veliki show! Biti ćemo glasni, energični, osjetit će kemiju koja nas spaja, kemiju zbog koje se bavimo glazbom.

Zašto se Skunk Anansie nakon gotovo osam godina pauze prošle godine ponovno okupio?

- Kada smo se 2001. odlučili razići, učinili smo to bez svađe, jednostavno smo željeli raditi nešto drugo, imati solo karijere, krenuti svojim smjerovima. Nikada se nismo posvađali, niti smo zamjerali jedni drugima nešto. A onda smo prošle godine shvatili da ponovno možemo zajedno stvarati glazbu, rodile su se neke ideje i rekli smo - Zašto ne?

Što se promijenilo u vašoj glazbi nakon okupljanja, koliko ste se vi privatno promijenili?

- Mislim da smo zadržali onaj naš prepoznatljivi zvuk, ali istovremeno zvučimo modernije. Pokušali smo na novom albumu “Smashes and Trashes” pokazati da možemo biti melodičniji, htjeli smo zadržati jednostavnost, ali ustvari krajnje smo zakomplicirali stvari. Naučili smo zanatski dosta toga pa smo ovaj album sami producirali. Što se tiče nas osobno, nismo postali nimalo ozbiljniji. I dalje smo potpuno ludi, ali smo iskusniji i možda pametniji, mislim da smo generalno ostali isti ljudi.

Krenuli ste na turneju, kako se zabavljate, partijate li nakon nastupa?

- Imamo samo jedno pravilo, kada smo umorni, idemo spavati, ali kada nismo... Zabavljamo se, popijemo neko piće, nosimo svuda DJ opremu, pa obično organiziramo privatne tulume.

Jeste li poput nekih drugih poznatih glazbenika poslali organizatorima neki popis zahtjeva?

Jesmo, moraju osigurati da se svatko tko dođe na Mars festival prokleto dobro provede. A osim toga, nama ništa drugo nije potrebno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije