Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro u zpc

Koraljka Begović plesom će ispratiti svoje tridesete

Jelena Janković
13.03.2024.
u 09:47

Predstava "Funeral For My 30's" nastala je u suradnji kanadske koreografkinje i zagrebačke plesačice

Četiri godine nakon predstave "Funeral for my 20's", kanadska koreografkinja Sabina Perry i plesačica Koraljka Begović nastavile su suradnje kroz predstavu "Funeral For My 30's", tematski nastavak oproštaja s iskustvima prikupljenim tijekom minulog desetljeća života.

Riječ je o nastavku razvoja ideje o pokapanju određenog perioda života u kojoj se koreografkinja Sabina Perry u svojoj 41. godini života osvrnula na proteklo desetljeće; na događaje koji su obilježili to razdoblje, koje je proživjela i za koje smatra da simboliziraju tridesete godine, i to ne samo njezina života već su vezani i za iskustva brojnih drugih žena. Promatrajući razdoblje jedne epohe prožete različitim nadanjima, boli, užicima, gubicima, ispunjenjima, ali i brojnim bezizlaznim poteškoćama, iskopava se prošlost kako bi se još jednom proživjela, prikazala na pozornici i nakon toga zauvijek pokopala.

U suradnji s plesačicom Koraljkom Begović nastao je kolaž događaja, iskustava i emocija, individualnih i kolektivnih te propitivanje tridesetih godina jedne žene.

Predstava će biti izvedena u petak i subotu, 15. i 16. ožujka u Zagrebačkome plesnom centru. Koreografiju i režiju potpisuje Sabina Perry u suradnji i izvedbi plesačice Koraljke Begović. Selektorica glazbe je Sabina Perry, a autorska prava i aranžmane potpisuje A. Glacier. Oblikovatelj svjetla je Saša Fistrić, grafičko oblikovanje potpisuje Dora Đurkesac, a fotografije Jelena Janković.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije