"u prolazu"

Krema domaće glazbene scene na live albumu Mateja Miloševa

Dallas Records
09.10.2023.
u 10:22

"Live Session" može se pogledati i kao videosnimka na kanalu YouTube i svojevrstan je stop-gap projekt koji daje vremena do drugog studijskog albuma

Prvi album "U prolazu" Mateja Miloševa prije dvije godine pokazao je da talentirani violončelist ne mora biti i pjevač, ali da ima prepoznatljiv pop senzibilitet koji može podijeliti s kolegama. "U prolazu" je s Miloševom pred mikrofon doveo cijelu plejadu domaćih imena (Jelena Radan, TBF, Tonka i Aljoša iz Pavela, Dunja Ercegović, Petar Beluhan, Luce i drugi). Radilo se o odličnom prvijencu koji je pokazao da je Milošev i artikulirani skladatelj koji se odlično snalazi u mnogim žanrovima.

Nije neočekivano, jer Milošev dolazi iz izuzetno talentirane zagrebačke obitelji u kojoj su se glazbom bavili i njegov otac, sjajni rock gitarist Rastko Milošev (osamdesetih u Parnom valjku i samostalno) i cijenjeni violist i pedagog Aleksandar Milošev. Prvi album dobio je i live verziju, barem u nekoliko pjesama, a pop rafinman Miloševa dodatnu potvrdu.

"Live Session" može se pogledati i kao videosnimka na kanalu YouTube i svojevrstan je stop-gap projekt koji daje vremena do drugog studijskog albuma. Sve skupa snimljeno je u jednom danu u Kazalištu Komedija, a usvirani bend i odlična vokalna gostovanja ponovno ističu Miloševa kao artikuliranog glazbenika koji se odlično snalazi u mnogo žanrova. Vokali Jelene Radan u kompleksnoj, etnom obojenoj uvodnoj "Sjene", Nikoline u pop-hitoidnoj "Tamo gdje te nema", TBF-a u "Vječni sjaj" i Jere Šešelja (koproducenta prvog albuma) u "Nema te" te Petra Beluhana u "U prolazu" opet pokazuju da nitko od njih ovdje nije u prolazu, nego se malo dulje zadržao.

Milošev je autor svih pjesama, osim Beluhana koji potpisuje glazbu "U prolazu", a izvrstan prateći sastav krema je domaće ponude, pa zato i zvuči sjajno u organskim, dinamičnim izvedbama koje se itekako razlikuju od pjesme do pjesme: bubanj Danijel Kadiević, bas Tomislav Franjo Šušak, el. gitare Luka Geček i Toni Tkalec, klavijature Jurica Hotko, prateći vokali Nikolina Kovačević i Eleonora Hil, akustična gitara Nikša Bratoš, duhači Zvonimir Bajević, Vojkan Jocić i Marin Ferketin, gudači Dean Melki, Jasmina Bojić i Filip Vitko.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije