Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled s pločnika

"Na zadatku" Ante Magzana: od Rihanne do gradonačelnika u marici

Anto Magzan
03.07.2024.
u 11:19

Radovi dugogodišnjeg fotoreportera Večernjeg lista su do 19. kolovoza u izlozima popularne knjižnice i čitaonice u Preradovićevoj

Novinare često pitaju: kako vam izgleda radni dan, a jedini pravi odgovor glasi: nikada isto. Svi koji misle kako je to tek fraza, u srcu Zagreba mogu vidjeti da je to najtočniji odgovor.

U izlozima popularne i propulzicne Knjižnice i čitaonice "Bogdan Ogrizović" izlaže Anto Magzan, dugogodišnji fotoreporter Večernjeg lista, 24 sata i Pixsella, a postav nazvan "Na zadatku" može se razgledati do 19. kolovoza. Teme ne mogu biti različitije, od portretnih fotografija i paparazzo trenutaka sve do raznih događaja iz života Hrvatske i metropole koji su zbog fotografija upisani u kolektivnu svijest nacije.

Svaka fotografija govori o složenosti posla fotoreportera, o prijeđenim kilometražama, psihologiji koja mu treba dok snima najrazličitije portrete, empatiji, ljudskosti, načinu na koji oni najbolji reagiraju u djeliću sekunde. Upravo je tako nastao, primjerice, odličan portret Dimitrija Popovića, ali i fotografija blizanaca u inkubatoru rodilišta, ili pak policajac snimljen na farmi marihune, sadašnji zagrebački gradonačelnik u policijskoj marici, snimljen dok je još bio aktivist koji se bunio protiv izgradnje i devestacije kulturnog dobra u Varšavskoj. Ili pak Rihanna "ulovljena" na filmskoj premijeri u Sydneyju...

I sada je svaki taj prizor napravio puni krug, opet je na ulici, pred zainteresiranim promatračima. A ko neki od tih prizora želite na vlastiom zidu - i to je moguće. Naime, na kraju će se svaka fotografija moći i kupiti, po kako je obećeo sam autor, simboličnoj cijeni. Taman kada se svi u kolovozu vrate u grad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije