Organizatori dodjele Oscara pripremaju mnoga iznenađenja za nominirane i publiku

03.02.2009.
u 15:22

Organizatori skorašnje dodjele Oscara upozoravaju nominirane za najprestižniji filmsku nagradu da tijekom cijele trosatne svečanosti 22. ovog mjeseca budu na oprezu jer će ovogodišnja dodjela zlatnih kipića biti potpuno drugačija od prethodnih.

Na tradicionalnom ručku za nominirane predsjednik Akademije filmskih znanosti i umjetnosti Sid Ganis najavio je da će producenti Laurence Mark i Bill Condon ove godine puno riskirati. Nominiranim glumcima, producentima, redateljima... nije otkrio niti jedan detalj više, niti im je udijelio kakav savjet osim da im pobjednički govori budu kratki, osobni i, naravno, iskreni.

Mark i Condon su debitanti kada je osmišljavanje oskarovske svečanosti u pitanju, ali i televizijskih šoua uopće. Najpoznatiji su kao producenti mjuzikala poput "Cura iz snova", filma na kojem su radili 2006. godine.

Da će dodjela biti drugačija nego prijašnjih godina dokazali su i izborom voditelja. Naime, već dugi niz godina domaćini dodjele Oscara su komičari s više ili manje glumačkog iskustva, no ovaj će se put u toj ulozi okušati australski glumac, vičan pjesmi i plesu Hugh Jackman.

Također, organizatori su se odrekli i tradicionalnoga uvodnog monologa u nadi da će dodjela biti spontanija, a po hollywoodskim kuloarima naveliko se priča da je Jackman zamolio australskog redatelja Baza Luhrmanna i njegovu suprugu kostimografkinju Catherine Martin s kojima je radio na epskom spektaklu "Australija" da osmisle njegov uvodni nastup.

Poznavajući njihov rad (Moulin Rouge, Romeo i Julija...) možemo očekivati raskošnu, vrhunski stiliziranu i iznad svega maštovitu točku. Organizatori najveće filmske svečanosti nadaju se da će novi trikovi i malo podići i gledanost dodjele. Prošlogodišnji Oscari drže neslavni rekord najmanje gledane ceremonije u povijesti. Uz male ekrane prikovala je 32 milijuna Amerikanaca.

Bez obzira na loš prošlogodišnji rezultat, Oscari već godinama drže drugo mjesto na listi najgledanijih emisija u SAD-u; gledaniji je samo Superbowl, a plejada zvijezda (Angelina Jolie, Brad Pitt, Penelope Cruz...) koje se očekuju u hollywoodskom Kodak Theatru dodatni je mamac za sve ljubitelje filmskog glamura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije