Novo u kinima

Romantična komedija "U dobru i u zlu" je kao odrasla verzija "Juno"

'zlu_nnn_kul_250113'
''
25.01.2013.
u 18:09

Russel ni u jednom trenutku ne pokušava radikalno iskoračiti iz okvira lako gledljive romantične komedije, nego svoju vještinu demonstrira obilno se poigravajući klišejima žanra

U kina je došao \"U dobru i u zlu\" Davida O. Russella, jedno od najvećih iznenađenja filmske sezone, nominirano za čak osam Oscara. To je prvi film nakon \"Crvenih\" Warrena Beattyja iz \'81. koji se može pohvaliti nominacijama u sve četiri glumačke kategorije (glavni glumci Bradley Cooper i Jennifer Lawrence te sporedni Robert De Niro i Jacki Weaver), te prvi nakon \"Djevojke od milijun dolara\" Clinta Eastwooda koji je nominiran u \"velikih pet\" kategorija - za najbolji film, redatelja, glavnog glumca i glumicu te scenarij. Tajna uspjeha filma \"U dobru i u zlu\" vjerojatno je u nepretencioznosti kojom pripovijeda o neočekivanoj ljubavi između mlade, raspojasane udovice i nešto konzervativnijeg psihijatrijskog bolesnika u procesu razvoda. Russel ni u jednom trenutku ne pokušava radikalno iskoračiti iz okvira lako gledljive romantične komedije, nego svoju vještinu demonstrira obilno se poigravajući klišejima žanra, od patetičnog poigravanja zvukom i kamerom do stereotipnog, politički nekorektnog humora temeljenog na etničkoj pripadnosti likova. Pametni, odmjereni indie šarm u kombinaciji s vrsnim glumcima čini taj film vrlo dobrom romantičnom komičnom dramom nove generacije, nalik na odraslu verziju (ipak znatno bolje) \"Juno\".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije