Star film fest

“Šuma Striborova” najbolji je animirani film u Sisku

Ana Despot
Foto: VL
1/4
01.09.2024.
u 20:35

Najbolji dokumentarni film je “Sve uključeno” Marka Plejića, a igrani “5/3/0” Danila Stanimirovića

Žiri koji su činili filmska kritičarka Dina Pokrajac, glumac Marko Kasalo i redateljica Martina Marasović dodijelio je nagrade 11. Star Film Festa u Sisku. Nagradu za najbolji animirani film osvojio je domaći “Šuma Striborova” autorice Ane Despot zbog svoje vesele interpretacija priče Ivane Brlić-Mažuranić tijekom koje se igra s tradicijom i originalnoj priči daje mračan, ali i šaljiv zaokret uz fantastičan narativ Dragana Despota.

Za razigran filmski jezik te vještu primjenu kolažne tehnike i asocijativne montaže Nagradu za najbolji dokumentarni film žiri je pak dodijelio filmu “Sve uključeno” redatelja Marka Plejića. Nagradu za najbolji igrani film osvojio je “5/3/0” Danila Stanimirovića, uznemirujuća priča o seksualnom nasilju koje se manifestira u tri scene, da bi kulminiralo izvan kadra.

Zbog izuzetne ambicioznosti, primjetnog truda i hrabrosti poljski “Crocodile” redatelja Dawida Bodzaka dobitnik je Nagrade za najbolji eksperimentalni film, čiji su snoliki elementi horor-filma žiri podsjetili na estetiku Davida Lyncha.

Publika je Nagradu Zvjezdane prašine dodijelila francuskom animiranom filmu ‘Paumo d’amour’ grupe autora u sastavu: Ian Halley, Nathan Hermouet, Luka Croisez, Laurene Vaubourdolle, Jade Van De Veire i to s visokom ocjenom od 4,82.

Najbolji studentski film i nagradu Specijalna zvjezdica za najbolji studentski film osvojio je britanski animirani film “Curiousa” autorice Tesse Moult-Milewske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije