Kazališni amateri

"Tarzan i svinja" iz Čakovca najbolji po izboru publike

Scena iz predsatve "5. osječka"
pixsell
20.05.2013.
u 15:20

Prema izboru publike, drugu nagradu osvojila je predstava "Kralj Ubu" Zagrebačkog kazališta mladih i Groove škole zvuka i glazbe, a treću "Kratka povijest traktora na ukrajinskom" Glumačke družine iz Virja

Pobjedom predstave "Tarzan i svinja na posljednjoj večeri" Kazališne družine "Štolcer" iz Čakovca završen je prvi dio 53. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji je ove godine prvi put održan u Slavonskom Brodu. Prema izboru publike, drugu nagradu osvojila je predstava "Kralj Ubu" Zagrebačkog kazališta mladih i Groove škole zvuka i glazbe, a treću predstava Yugo 45, nastala prema motivima romana "Kratka povijest traktora na ukrajinskom" Glumačke družine iz Virja.

Brođani su na daskama Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić imali priliku upoznati dvanaest kazališnih družina i pogledati isto toliko predstava. Domaćin smotre bilo je brodsko Satiričko kazalište mladih, a organizator Hrvatski sabor kulture. Publiak je na zatvaranju festivala vidjela predstavu "5. osječka", " u izvedbi studenata 2. godine dodiplomskog studija Glume i lutkarstva sa Umjetničke akademije u Osijeku.

- Drago mi je što se i ovom prilikom pokazalo kako broj predstava i njihova kvaliteta iz godine u godinu raste. Uostalom, na ovakav festival mogu doći samo oni najkvalitetniji – rekao je Mirko Kovačević, stručni suradnik Hrvatskog sabora kulture.

Drugi dio festivala održat će se od 24. do 26. svibnja u Starom Gradu na Hvaru, gdje će istovremeno biti održan i 9. međunarodni festival "Jadran 2013.". Posjetitelji će ondje moći vidjeti i izvrsne amaterske predstave najboljih kazališnih družina iz Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije