Gala večeri zagrebačkog baleta

Vraća se Bolle, a pleše i ravnatelj splitskog Baleta

Baletne gala večeri
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
08.10.2024.
u 16:30

Baletne Gala večeri u Hrvatskom će se narodnom kazalištu održati 17. i 18. listopada, a uz Roberta Bollea, najveće baletne zvijezde koje će nastupiti jesu Daniil Simkin i Marija Kočetkova

Ljubitelji baleta u Zagrebu s nestrpljenjem čekaju baletne Gala večeri u HNK Zagreb, a ovog će listopada u njima moći uživati dvije večeri zaredom 17. i 18. listopada. Lista baletnih zvijezda koje plešu nikada nije bila veća; u Zagreb se vraća zvijezda talijanskog baleta Roberto Bolle, koji je sada već najvjerniji prijatelji zagrebačkog Baleta, a za mnoge će biti posebno uzbudljivo vidjeti i nastup Denisa Matvienka, koji u 2025. godini preuzima ravnateljstvo nad Baletom splitskog HNK.

Bollea smo u Zagrebu gledali na sličnoj Gala večeri 2022. godine, dok je zagrebački Balet lani gostovao u Milanu na njegovoj večeri Roberto Bolle i prijatelji, kada su izveli spektakularni dio iz "Decadancea" Ohada Naharina i doslovno zadivili tamošnju publiku. Uz Bollea najveće baletne zvijezde ovogodišnjih Gala večeri su Daniil Simkin i Marija Kočetkova.

Simkin je prvak američkog baleta iz New Yorka i Berlinskog državnog baleta, a danas živi u New Yorku, gdje vodi studio Simkin. Uz njih plešu i Denis i Anastasija Matvienko, Antonella Albano, Toon Lobach i Marta Petkova. Naravno, uz bok svjetskim zvijezdama nastupit će prvaci i solisti zagrebačkog Baleta: Guilherme Gameiro Alves, Iva Vitić Gameiro, Rieka Suzuki, Takuya Sumitomo, Natalia Kosovac, Pavel Savin, Miruna Miciu i Simon Yoshida.

Dijelove programa HNK Zagreb još nije otkrio, ali zna se da će program ponuditi najuzbudljivije baletne dijelove remek-djela u rasponu od velikih baletnih klasika kao što su "Labuđe jezero", "Don Quijote", "Bayadera" i "Esmeralda" pa sve do zvjezdanih koreografija koje su djelo Bigonzettija, Brumanchona, Van Cauwebergha i Moraua te naših koreografskih perjanica Valentine Turcu i Lea Mujića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije