U povodu 20. godišnjice postojanja zagrebačka pivovara Medvedgrad predstavila je dvije nove vrste piva i mikropivovaru vlastite proizvodnje.
Nova piva su, za razliku od dosadašnje proizvodnje koja se sastojala većinom od lagera, tamni i svijetli ale, što je novost kod hrvatskih proizvođača piva.
– Ovim pivima nastavljamo englesku i belgijsku tradiciju pivarstva. Piva Ale imaju mali udio ugljikova dioksida, kraće fermentiraju, imaju bogatiji okus i više aroma i piju se na temperaturi od desetak Celzijevih stupnjeva – objasnio je Božo Kostančar, voditelj proizvodnje piva.
Osim novih piva u Medvedgradu su proizveli i mikropivovaru kapaciteta 50 ili 100 litara, namijenjenu ljubiteljima piva koji sami žele stvoriti svoje piće.
– Ima jako puno ljudi u Hrvatskoj koji sami rade pivo u kadama, hlade ga, nemaju opreme. U zadnje vrijeme je bum takvih malih pivovara u svijetu, ali su one nedostupne našim ljudima jer su izuzetno skupe – objasnio je razloge proizvodnje kućne pivovare Ivo Nauković, direktor Medvedgrada.
Prva proizvedena kućna pivovara već odlazi u Češku, s čijim institutom za pivo Medvedgrad surađuje od samih početaka. Cijena kućne pivovare bit će od 20 do 40.000 kuna, a recepte, obuku i sastojke kupcima će omogućiti sama pivovara.
Kako bi što bolje predstavili svoje nove proizvode, od 14. do 17. ožujka u pivnici u Samoborskoj, a 17. ožujka i u onoj u Ilici, bit će dani otvorenih vrata na kojima će posjetitelji moći razgledati postrojenja, degustirati nova piva i osvojiti bogate nagrade.
Naručite si iz Australije i Amerike mini pivovare sa gotovim receptima i zapakiranim sastojcima!!! Čista kuharica, a dosta jeftinije!!