Opustite se

9 savjeta za preživljavanje prve godine vaše veze

Ljubav, veza
Foto: Thinkstock
1/2
29.10.2014.
u 21:00

Mnogi će reći, budite ono što jeste i ako vas prihvati takvima, veza je osuđena na uspjeh. No, ipak postoje neke "sitnice" na koje morate obratiti pozornost

Tek ste uplovili u novu vezu i ne znate kako se ponašati?

Mnogi će reći, budite ono što jeste i ako vas prihvati takvima, veza je osuđena na uspjeh. No, ipak postoje neke "sitnice" na koje morate obratiti pozornost. Da taj put do uspješne veze bude što lakši, evo savjeta kako se ponašati.

1. Ohladite malo

Znamo, iživcirala vas je neka sitnica kod partnera i već ste na startnoj liniji s okidačem na prstu. Nemojte dizati prašinu oko nečega što vam zaista ne smeta. Stanite i razmislite malo, zar vam to zaista toliko smeta da je vrijedno jedne nove svađe i izgubljenog vremena oko toga kada to vrijeme možete jednostavno provesti dijeleći poljupce? "Skakanje na prvu" može vas oboje samo zbuniti i dovesti u pitanje vaše obostrane osjećaje. Pa što ako mu se ne sviđa vaša haljina? Odjenite je kada nije s vama.

2. Budite darežljivi s komplimentima

Kako vi volite čuti neki kompliment, tako to voli i druga strana. Nemojte se sramiti pokazati svoje nježno lice. Pokažite to i u društvu.

3. Provodite dosta vremena s prijateljima

Na početku nove veze često imamo tu neodoljivu potrebu biti s partnerom što više i daleko od drugih. Želite uživati u svakom trenutku koji dijelite vas dvoje i nikada vam nije dosta jedno drugog. Znamo, niste jedini, ali iako ste tek na početku i još upoznajete jedno drugo, provodite što više vremena s prijateljima. Nemojte ih zanemarivati, oni su dio vašeg života i osim što nije lijepo prijatelje staviti u drugi plan, prijatelji će biti tu uvijek za vas, čak i ako se dogodi da veza pukne bit će vam podrška. Ne želite da vam tada netko od njih kaže: nismo te vidjeli nekoliko mjeseci.

4. Isprobajte nove stvari zajedno

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Vi volite jedno, on voli drugo, a s nečim ste se našli na zajedničkoj stazi. Vrijeme je da u novoj vezi počnete zajedno otkrivati i neke nove stvari, makar se radilo i o nekoj novoj vrsti kuhinje. Stvorite svoje uspomene i tradicije. Osim što će biti jako zanimljivo i neće vas uvaliti u probleme kolotečine koja prijeti svakoj vezi nakon nekog vremena, možda otkrijete neke nove zanimljive činjenice i ukuse o svom partneru. Ne možete pogriješiti.

5. Upoznajte njegove/njene

Nije baš najomiljeniji "zadatak" novih partnera, ali ako ste pozvani na upoznavanje s njegovim/njenim prijateljima, roditeljima ili ostalim članovima obitelji svakako to "odradite". Čak i ako vam neće biti tako zanimljivo ipak nije toliko teško, a vašem će partneru to značiti jako puno. Nikada ne znate, možda ćete s takvog susreta otići i oduševljeni, piše Cosmopolitan.

6. Podijelite s partnerom nešto što vam je zaista važno

Ako vam je neka osoba važna u životu, recite to svom partneru. Kada dođe vrijeme da odete na rođendan kod nje, a vaš partner to odbije ne možete ga kriviti ako mu niste prije toga dali do znanja koliko vam je to bitno. Nitko ne može čitati misli, neke stvari zaista morate izgovoriti na glas.

7. Isprobajte sve što ste željeli u seksu

Imate nekih maštarija, seksualnih želja...Nemojte se ustručavati. Isprobajte ih sa svojim partnerom. Razgovarajte o tome prije i vidite kako druga strana razmišlja o tome.

8. Nemojte se samo žaliti na partnera svojim prijateljima

Ako se stalno žalite na svog ovog partnera u društvu, to može biti vrlo naporno i pokrenuti lavinu pitanja: "Ako ti tako smeta zašto ste zajedno?" Logično, zar ne? Ipak, vi ste u toj vezi i nemojte dozvoliti da se nađete u situaciji da samo kukate kako vam nešto ide na živce. Ako imate problema s partnerom riješite to b, a s prijateljima podijelite samo ono što zaista trebate. Oni će biti sretniji ako znaju da ste i vi sretni.

9. Ta zlatna riječ: oprosti!

Ako znate da ste u krivu i da ste pogriješili, bez obzira o čemu se radi, čak i ako se vama to čini banalnom pogreškom, nemojte se susprezati reći: oprosti. Ta jedna riječ puno će doprinijeti bržem rješenju problema, a i otkrit će dosta o vama.

>>Budite realni, cijenite se međusobno... Trinaest savjeta za savršen brak!

>>Trebate li ga zadržati? 4 znaka da ste pronašle pravog muškarca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije