ZAISTA?

A mislili smo da je kod nas skupo: Nećete vjerovati što je ovaj talijanski restoran naplatio gotovo 60 eura

shutterstock
28.08.2024.
u 12:30

Večera je protekla mirno sve do trenutka kada je stigao račun

Rođendanska torta stajala je 45 eura, a rezanje i posluživanje na stolu naplaćeno je dodatnih 58 eura, što je više od cijene samog deserta, uz još 4,5 eura po osobi za svakog od 13 gostiju. Ovaj incident dogodio se u restoranu na jugu Arezza, u smjeru Valdichiane, a priča koju je na Facebooku podijelila kći slavljenice brzo je postala viralna izazvavši lavinu reakcija korisnika. Vlasnik restorana potvrdio je da je sve to istina, objašnjavajući da je riječ o njihovu poslovnom pravilu. Međutim, priznao je da je možda u ovoj situaciji pravilo primijenjeno previše strogo i da bi se uz malo više fleksibilnosti mogao izbjeći ovaj medijski skandal, piše Corriere Fiorentino

No krenimo od početka. Kako je napisala Jessica Geca na društvenim mrežama, a kasnije i telefonski potvrdila novinaru: "Željela sam upozoriti na ovu nepravdu, ali ne želim to učiniti osobnim problemom." Tako je u četvrtak navečer obitelj (roditelji, baka i drugi rođaci) rezervirala restoran za proslavu majčina rođendana. Unaprijed su pitali mogu li donijeti tortu iz slastičarnice, na što je restoran pristao. Večera je protekla mirno, uključujući i desert, sve do trenutka kada je stigao račun. 

 

Tada je mlada žena bila šokirana: ne zbog ukupnog iznosa od 659,10 eura (što je prosječno nešto više od 50 eura po osobi), već zbog naplate od 58 eura samo za rezanje i posluživanje torte. Žena je uljudno izrazila svoje nezadovoljstvo, ali joj je rečeno da je to pravilo restorana. Preostalo im je samo platiti i otići, možda siti, ali svakako nezadovoljni. Jessica nije htjela prešutjeti ovu nepravdu i podijelila je svoju priču u Facebook grupi u Arezzu, izazivajući buru komentara, uglavnom negativnih prema restoranu.

Medijska oluja ubrzo je stigla do vlasnika restorana, koji je trenutačno jedan od popularnijih u Arezzu. U razgovoru za Corriere Fiorentino vlasnik je potvrdio istinitost događaja, ali je objasnio da je to politika njegova restorana: "Ne naplaćujemo pokriće i uglavnom poslužujemo jela iz vlastite kuhinje, pa nastojimo obeshrabriti goste da donose vlastite proizvode. Ako uzmemo u obzir da je u Arezzu prosječna naknada za pokriće 2,5 eura po osobi, razlika nije velika. Moj restoran ima troškove osoblja koje poslužuje stolove, pranja posuđa i drugih povezanih usluga. Moramo nekako pokriti te troškove." 

VEZANI ČLANCI: 

Kasnije je vlasnik popustio i priznao da je možda trebalo pokazati više razumijevanja: "Pravilo je restorana da gosti moraju biti zadovoljni, a kad to nije slučaj, to je uvijek loše. Te večeri nisam bio prisutan, a moji zaposlenici možda su bili previše strogi u nastaloj situaciji. Možda su mogli smanjiti uobičajenu naplatu ili čak uopće ne naplatiti tortu. Bolje je imati 50 eura manje, ali zadovoljne goste, nego ovakvu situaciju u kojoj smo svi na gubitku."

Iznenadila se kada je vidjela uslugu koju su joj naplatili u restoranu: 'Nisam znala da to postoji!'

 

Komentara 6

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
14:20 28.08.2024.

Ovo je još i ok . Što je sa gostima ( uglavnom stranim ) koji hodaju po obali i traže ( nakon konzumacije) besplatni ručak/ večeru u zamjenu da ne napišu lošu Recenziju ?

DI
Diesel
13:27 28.08.2024.

Postavljaju zamke svugdje.

ŠS
Štap sa glavom
13:19 28.08.2024.

Je li gospođa možda pitala restoran imaju li oni svoj desert ili ga mogu nabaviti? Ima kod nas slučajeva kada ljudi dođu u restoran naruče nešto malo pića a dalje toče svoje ispod stola i kada vlasnik to primijeti naplatii nešto drugo jako skupo a onda se gosti kasnije žale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije