'potpuno neprimjereno'

Platio je račun u restoranu 250 eura pa otkrio da su mu naplatili 'bezobraznu' naknadu: 'Ostao sam šokiran'

shutterstock/@barbeitovila
13.08.2024.
u 11:30

Svoje nezadovoljstvo izrazio je na društvenim mrežama, priloživši fotografiju računa.

Jedan je turist bio iznenađen kada je na svom računu u španjolskom ribljem restoranu primijetio dodatnu naknadu koja mu je naplaćena. Antonio Barbeito nedavno je večerao u jednom restoranu tijekom odmora na Menorci u Španjolskoj. Madriđanin je uživao u raskošnom ribljem obroku koji je uključivao jastoga (165 eura), tartar od škampa (25 eura), pržene lignje (18 eura), dagnje (14 eura), dvije kuglice sladoleda (6,50 eura) te nekoliko gaziranih pića i kavu, piše New York Post. 

Barbeito je spremno platio 250 eura za ukusan obrok, ali je ostao neugodno iznenađen kad je primijetio malu naknadu na kraju računa. Naime, kad je pregledao račun, otkrio je da mu je dodatna čaša leda naplaćena 2,75 eura.

 

Na društvenim mrežama Barbeito je objasnio kako svjesno bira putovati po Španjolskoj kako bi podržao domaću industriju turizma i ugostiteljstva, ali smatra da je ova dodatna naknada potpuno neprimjerena’.

Svoje nezadovoljstvo izrazio je na društvenim mrežama, priloživši fotografiju računa, no nije otkrio ime restorana. Nije želio uznemiriti osoblje restorana, ali je izrazio nadu da će netko od zaposlenika prepoznati račun i savjetovati upravu da ne naplaćuje gostima čašu leda.

VEZANI ČLANCI: 

Iako se čini da iznos naknade nije bio problem za Barbeita, više ga je zasmetao princip naplate za nešto što se obično poslužuje besplatno. Menorca, jedan od Balearskih otoka u Sredozemnom moru, blizu Ibize i Mallorce, obično je poznata po opuštenijem ugođaju u odnosu na svoje susjede, što je dodatno pridonijelo Barbeitovu iznenađenju.

Međutim, ovo nije jedini restoran koji zbunjuje posjetitelje neočekivanim dodatnim troškovima. Mnogi restorani u popularnim turističkim destinacijama, poput Grčke i Italije, bili su predmet kritika zbog dodavanja skrivenih naknada ili naplaćivanja pretjeranih cijena za nejasno navedene usluge.

Konobar iz Dubrovnika oduševio Beograđanina: 'Naručio sam espresso s mlijekom, a onda je donio račun...'

Komentara 9

VI
Vioelo
14:04 13.08.2024.

Led nije besplatan. Ledomat troši struju i značajne količine vode za hlađenje. Treba ga redovito čistit sredstvima koja nisu jeftina i treba plaćat servise kada se pokvari. Postoji i amortizacija na uređaj. Najbolji su oni koji dolaze u lokale sa vrečicom da im se natrpa leda u nju jer doma imaju feštu?! Svaki lokal koji uredno radi u Zagrebu ima vodu prijavljenu kao industrijsku koja je tri puta skuplja od domaćinstva. Uostalom, led je roba koja se prodaje cak i na benzinskim pumpama.

BU
burza
13:25 13.08.2024.

Ak si imal za jastoga kaj ti je onda problem taj led

JM
ja-ma
15:32 13.08.2024.

Piše na računu 3 €.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije