problemi s kožom

Ako vas muče akne i crvenilo kože možda je riječ o rozaceji

akne
Foto: Thinkstock
17.06.2014.
u 19:00

Ni sami ne znate koliko ste vrsta pudera isprobali, ali reakcija je uvijek ista

Imate konstantno upaljeno, a kada nanesete puder – da bih prikrili crvenilo i prištiće - čini vam se da se ono još više upali.

Ni sami ne znate koliko ste vrsta pudera isprobali, ali reakcija je uvijek ista. Neophodno je da što prije pronađete dermatologa koji će vam postaviti odgovarajuću dijagnozu.

Sudeći prema opisu, moguće je da se radi o rozaceji (crvenilu lica), koja posebno dolazi do izražaja kada je lice izloženo suncu, ali i u vrijeme izuzetno hladnih dana. Najprije bi trebalo definirati imaju li postojeće akne veze sa spomenutom dijagnozom (Acne rosacea) ili je riječ o nekoj drugoj vrsti akni.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Kao što ste se i sami uvjerili, vaša koža ne trpi agresivne preparate, oni samo pojačavaju upalu, a samim tim ni teške pudere koji dodatno zatvaraju pore i pogoršavaju postojeće stanje. Na našem tržištu postoje medicinski puderi različitih proizvođača (Vichy Normaderm, Avène, Aloedermal...) koji sadrže zaštitni faktor i učinkovito prikrivaju crvenilo i akne, a možete ih kupiti isključivo u ljekarnama.

>>Provjerite što se s vašom kožom događa kad navršite 35 godina!

>>Ovo su 3 pravila za zdravu kožu, počnite ih slijediti već danas

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije