Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Boutique destinacija skriva mnogobrojne zelene oaze: savršena je za kratak vikend odmor

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije
1/3
24.06.2024.
u 15:15

TRAVEL & LEISURE

Sve je više onih koji traže kratak i kvalitetan vikend odmor u, današnjem, ubrzanom ritmu života, kako bi nakratko zastali, opustili se i napunili energijom. Trend kratkih vikend putovanja raste diljem Europe, a među brojnim popularnim destinacijama ističu se destinacije sa slikovitim jezerima i rijekama, povijesni gradovi i šumovita priroda. No, za stanovnike Zagreba i okolnih gradova, savršeni bijeg ne mora značiti dalek put – dovoljno je zaputiti se u zelenilo i šumovite brežuljke Zagrebačke županije.

Zeleni zagrebački prsten, kako često zovu područje koje pokriva Zagrebačka županija, sa svojim bogatim krajolikom i inovativnom turističkom ponudom nudi brojne mogućnosti za opuštanje i rekreaciju. Šumoviti brežuljci, prostrano zelenilo i slikoviti gradići čine ovu regiju idealnom za bijeg od gradske vreve. Planinarenje, biciklizam i piknik na svježem zraku samo su neke od aktivnosti koje privlače posjetitelje.

Planinarenje, biciklizam i razgledavanje pitoresknih gradića

Jedna od najpoznatijih destinacija u Zagrebačkoj županiji je Samobor. Inače, gradić poznat po svojoj povijesti, kulturi i prirodnim ljepotama. Samoborske šetnice, parkovi i šume idealni su za opuštanje, dok brojni restorani i slastičarne nude domaće specijalitete kao što su poznate samoborske kremšnite.

Ipak, ako ste raspoloženi za bijeg u prirodu, tu je i Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje. Ovaj park nudi brojne staze za planinarenje, biciklističke rute i slikovite vidikovce. Planinari mogu uživati u osvajanju vrhova kao što su Japetić i Okić, dok ljubitelji povijesti mogu istražiti stara sela i srednjovjekovne crkve. 

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

Plešivica, smještena u blizini Zagreba, još je jedna od prilika za savršen bijeg za ljubitelje prirode i avanturiste. Ako ste raspoloženi za izazovne planinarske staze koje vode kroz netaknute šume, preko zelenih brežuljaka i do vrhova s kojih se pružaju spektakularni pogledi na okolne krajolike, Plešivica je izbor za vas. Za one koji preferiraju manje intenzivne aktivnosti, podnožje Plešivice nudi ugodne šetnje kroz vinograde i voćnjake, gdje možete kušati lokalna vina i specijalitete u mnogim vinarijama i restoranima.

Vikend putovanja u Zagrebačku županiju nisu samo prilika za fizičku aktivnost, već i za njegovanje well-beinga. Šume i brežuljci pružaju savršenu pozadinu za meditaciju, jogu ili jednostavno opuštanje uz knjigu. Mnoge kuće za odmor nude smještaj u prirodi, omogućujući posjetiteljima da uživaju u miru i tišini daleko od svakodnevnog stresa.

Kuće za odmor s maksimalnim doživljajem prirode

U srcu zelenila Zagrebačke županije skrivaju se mnoge moderne kuće za odmor koje se sve više prilagođavaju standardima održivosti. Svojim suvremenim dizajnom, ove kuće za odmor savršeno se uklapaju u okolno zelenilo, omogućujući gostima da se povežu s prirodom. Interijeri su, kao i eksterijeri, većinom uređeni u skladu s prirodom, koristeći drvo i druge ekološki prihvatljive materijale koji prostoru daju posebnu ugodnost.

Posjetitelji mogu uživati u luksuznim sadržajima kao što su privatni bazeni i wellness prostori, a sve to u harmoniji s prirodom. Ovakav odmor postaje sve popularniji među turistima koji traže autentičan i održiv oblik opuštanja od gradske vreve, omogućujući im, pritom, da uživaju u ljepotama regije. 

Platforma Odmor nikad bliže okupila je sve kuće za odmor na jednom mjestu, tako da svi koji žele pobjeći iz grada na vikend, vrlo lako mogu pronaći kuću baš po njihovim standardima.

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

Mnogobrojne manifestacije i bogata eno-gastronomska ponuda

Uz prirodne ljepote, Zagrebačka županija nudi i već tradicionalne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine. Gastronomska ponuda je vrhunska, a naglasak je gotovo uvijek na domaće proizvode i specijalitete. Za one koji traže brz i jednostavan bijeg iz grada, Zagrebačka županija nudi idealnu kombinaciju prirodnih ljepota, rekreacijskih mogućnosti i kulturnih doživljaja. 

Bez obzira tražite li aktivan odmor ili mirno utočište, ova regija ima sve što vam treba za savršen vikend bijeg. U vremenu kada su kratki odmori postali važniji nego ikada, Zagrebačka županija nudi nezaboravne trenutke u harmoniji s prirodom, samo korak od metropole.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije