nesvakidašnji potez

Britanac je prodao sve što je imao pa kupio tropski otok: 'Život treba biti avantura'

Shutterstock
21.09.2024.
u 12:16

Usher je odlučio kupiti zarastao i zapušten otok u Karibima te je četiri godine radio na njegovom poboljšanju

Britanac Ian Usher (60) napustio je engleski grad Darlington nakon što je uspio prodati "cijeli svoj život", koji je uključivao trosobnu kuću i sve u njoj, kao i automobil, motor, jet ski, a sve se to nalazi u Perthu u Australiji. To se dogodilo nakon bolnog razvoda, kada je shvatio da mu je dosta posla i novog života u Australiji, piše LADbible.

Na kraju je prihvatio ponudu od 399.300 AU dolara (u to vrijeme 192.000 funti), a iako je očekivao veće ponude, priznao je da nije požalio. Usher je prvotno imao težnju putovati, rekavši da bi volio otići na vrh Eiffelovog tornja kao jednu od brojnih stvari koje je želio ostvariti. Samo šest godina kasnije, dokumentarist Ben Fogle susreo ga je nakon što se preselio na napušteni otok u Karibima, gdje je Usher otkrio da je sretniji nego ikada u svom novom životu. U jednoj od epizoda, Britanac se pojavio s partnericom Vanessom na njihovom tropskom otoku, Bocas del Toro, nedaleko od obale Paname.

VEZANI ČLANCI:

"Uvijek sam bio pomalo pustolov i stoga sam se puno vremena bavio aktivnostima na otvorenom kao što su penjanje, vožnja kanuom i ronjenje", objasnio je Usher. Iako možda nije imao tekuću vodu ili struju, mogao je uživati u sve tri svoje aktivnosti na otvorenom.

"Nismo potpuno samoodrživi ovdje na otoku. Uzgajamo kokos, ananas, šećernu trsku i bademe, ali još nismo usavršili umjetnost uzgoja drugog povrća na našoj zemlji. Imamo 10 kokoši koje slobodno šetaju otokom tako da su naša jaja potpuno organska. Ponekad lokalni Indijanci donesu svježe ulovljenu ribu na dok da je kupimo", ispričao je Usher.

Ostale namirnice dolaze iz supermarketa u gradu ili male trgovine na rubu džungle. Usher je kupio tropski otok 2011. za 27.500 dolara (21.000 funti) kada je bio zarastao i zapušten, te je četiri godine radio na njegovom poboljšanju. Dok je živio na otoku, provodio je vrijeme radeći na zemlji ili sjedeći na plaži, otkrivajući svoj jednostavan život gdje bi ronio na grebenima, čitao ili plivao kad god mu se prohtjelo.

GALERIJA: Ručnik, krema za sunce i - ocat? Turisti upravo to sve češće nose na plažu, evo i zašto

1/25

Usher je također objasnio da svakih 10 dana odlaze u grad po hranu i gorivo, te je rekao da je njegova djevojka Vanessa Anderson, koju je upoznao prilikom posjeta Londonu, "napravila veliku razliku" u njegovom životu kada se preselila da živi s njim. Govoreći o tome što mu nedostaje od kuće, rekao je da mu osim obitelji nedostaje još samo vožnja vodenim skuterom, bolji WiFi i izlazak s prijateljima i obitelji u engleski pub.

"Vanessi još uvijek nedostaje cappuccino u londonskom stilu, ali mislim da će to uskoro preboljeti. Ne bih ništa mijenjao, stvarno sam uživao u izgradnji kuće izvan mreže i životu na otoku. Uvijek sam mislio da bi život trebao biti avantura", rekao je Usher. Međutim, 2015. godine uspio je prodati obnovljeni otok, prema njegovoj službenoj web stranici, na kojoj je dijelio svaki aspekt svog putovanja otkako je prodao sve što posjeduje. Napomenuo je da ga ništa ne veže jer je nakon prodaje bio bez dugova i u potrazi za novom avanturom.

On i Vanessa su sedam godina putovali svijetom, posjetivši zemlje poput Tajlanda, Nikaragve i mnogih drugih, te su kupili nekretninu u Burgundiji u Francuskoj. Par se odlučio ondje skrasiti, a to im je bila baza u vrijeme posljednje objave 2021. godine.

Preletjela je 11.200 kilometara da upozna stranca s Tindera, rodila se ljubav i sad imaju dijete

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije