Nakon što je u ulozi fotomodela proputovala veći dio svijeta, a onda s obitelji živjela u Japanu, Ljupka Gojić Mikić vratila se u kvart u kojem je odrasla, smatrajući ga vjerojatno jednom od mirnijih oaza na svijetu i, posve neočekivano, otvorila slastičarnicu!
– Zapravo, moda i slastičarstvo vrlo su slični, danas velike modne kuće diljem svijeta otvaraju slastičarnice. Mogu čak reći da me na neki način rad sa slasticama vratio u moj prijašnji život. Ponovo dane provodim u backstageu, odnosno tamo gdje je najuzbudljivije, gdje show nastaje prije nego sve dotjerano po špagici iziđe na scenu. Ili u ovom slučaju – vitrinu – izjavila je nedavno na jednom panelu Ljupka Gojić Mikić koja je nakon velikog uspjeha u modelingu jednako uspješna u svojoj novoj karijeri koja možda i više veseli publiku od njezine prijašnje. Tko stanuje na zagrebačkoj Knežiji znat će o čemu govorimo jer uglavnom je teško u slastičarnicu Jolie petite samo usput navratiti i pojesti kolač.
Popularnost im tri godine nakon otvorenja nije nimalo splasnula pa ćete i danas vjerojatno morati neko vrijeme pričekati na slobodan stol. Mi smo uspjeli ugrabiti mjesto na stražnjoj terasi što je zapravo pun pogodak jer ste izolirani od glasnog žamora na glavnoj terasi i možete u miru uživati u "svojih pet minuta". A evo u čemu smo sve uživale u malo bogatijem brunchu koji se jede samo u posebnim prigodama. Kao što u naslovu i stoji, apsolutni favorit nam je ljetna zobena kaša pripremljena na rižinu mlijeku, s borovnicama ukuhanim s limetom, hrskavom granolom i svježim borovnicama po cijeni od 32 kune.
Srcu nam je prirastao i njihov poznati sendvič Jolie Petite Hero prvenstveno zbog majoneze od pistacije za koju smo pokušali "nažicati" recept, ali – za razliku od vrlo pristupačnih hrvatskih chefova – u Jolie Petite slastičarnici glatko su nas odbili. U finom sourdough pecivu sendvič Hero krije još i chutney od cikle, jabuke i gorušice, glaziranu šunku, hrskavu slaninu i svježu rukolu. Za njega ćete odvojiti 39 kuna.
Osim ljetne zobene kaže, odabrali smo još jedno sezonsko jelo s menija – bruschettu sa šparogama zamotanim u slaninu uz koje lijepo ide creme fraische, dehidrirani žumanjak i tostirane pistacije. Cijena ovog jela je 38 kuna.
Na kraju smo podijelili i quiche s tri vrste sira (fontina, asiago, grana padano), mladim špinatom i slaninom za koji smo izdvojili 29 kuna. Uz kavu i cijeđeni sok ukupan iznos približio se 200 kuna što je za dvije osobe možda previše, ali s obzirom na količinu hrane moglo se na ovom našem brunchu uživati i u četvero!