Dobro je znati

Cijelo vrijeme pogrešno radite pire krumpir: Evo kako postići najbolju teksturu!

shutterstock
22.10.2022.
u 07:00

Zamijenite vodu jednim sastojkom...

Pire krumpir se, barem na našem području, priprema tako da se krumpiri skuhaju u vodi, dodaje se sol, maslac i mlijeko i napravi kremasta tekstura s pomoću drobilice za pire. 

Ako je suditi po savjetima s društvenih mreža, pripremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerica @legglauren91 ima nešto drukčiju tehniku koja je oduševila mnoge.

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:

1/5

Ona, naime, krumpir skuha u mlijeku, a kada je gotov, ne treba ga ni procijediti, već se samo dodaje maslac, sol i malo papra. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite postići jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora prati cijedilo, ne troši vodu na kuhanje, a ono najbitnije – pire je boljeg okusa!

Videoobjavom oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju iskušati ovaj recept, prenosi The Sun.

@legglauren91

#repostingmyoldvideo #mashedpotatoes #tryingnewthings

♬ The Assignment - Tay Money

Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali!

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar tarana
tarana
09:43 22.10.2022.

Eto cijeli život potratio u mraku neznanja.

SB
Stroga Babaroga
09:06 22.10.2022.

Mikserom samo tko hoće jesti ljepljivi pire🥴

MO
modovisisajteMaraschino
09:46 22.10.2022.

pitam se kako je ljudska civilizacija napredovala kroz zadnjih 20000 godina ako smo sve radili pogrešno do pojave TikToka da nam stručnjaci objasne....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije