Sastojci:
- 1 velika žlica maslinovog ili kokosovog ulja za kuhanje i pečenje
- 1/2 male žličice crne soli ( crna sol ima specifičan miris izuzetno nalik jajima )
- 1 mala žličica Vegete ili mješavine začina za juhu
- ½ male žličice crnog papra
- 1 velika žlica kurkume
- 1 velika glavica crvenog luka
- 300 g svježih šparoga
- 1 crvena paprika
- 200 g svježeg tofua
- 2 žlice soja sosa
- 1 l vode
Priprema
- Staviti lonac s vodom na vatru, pustiti da zavrije i zatim ubaciti šparoge narezane na štapiće duljine cca 3-4 cm
- kratko blanširati, a zatim ocijediti i staviti sa strane
- na ulju kratko propržiti nasjeckani luk te ga posuti solju i paprom
- smanjiti vatru na minimum, dodati papriku narezanu na kraće trakice, promiješati i kratko propirjati
- dodati ocijeđene šparoge i pirjati uz povremeno miješanje dok ne omekšaju
- u zdjeli razmrviti tofu, posoliti, dodati kurkumu i bademovo mlijeko i rukama sve dobro promiješati da se sjedini
- ovu smjesu dodati šparogama i dobro promiješati
- dodati soja sos, još malo promiješati, po želji dosoliti i još popapriti
- poklopiti, maknuti s vatre i ostaviti 10 min da se okusi sjedine
Preporuka: poslužiti sa zelenom salatom u koju ste stavili maslinovo ulje, bučino ulje, himalajsku sol i jabučni ocat
Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:
Dodao mljevene junetine, bilo je odlično!