utječe li i na vas vrijeme?

Današnji kišni dan najviše utječe na meteoropate; znate li kako si pomoći?

shutterstock
09.09.2024.
u 11:30

Važno je imati na umu da kiša prolazi, a vedrije vrijeme uvijek dolazi!

Danas je u većini Hrvatske došlo do nagle promjene vremena pa nas je tako, uz početak nove školske godine, dočekala i kiša te tmuran dan. Ovakvo vrijeme najviše utječe na meteoropate, odnosno osobe koje su osjetljive na vremenske promjene i čiji se fizički ili psihički simptomi pogoršavaju zbog promjene vremenskih uvjeta. Takvi ljudi često osjećaju glavobolje, bolove u zglobovima, umor, nesanicu, razdražljivost ili promjene raspoloženja kad dođe do naglog pada tlaka zraka, promjene temperature ili, kao što je danas slučaj, kada nastupi kišan i tmuran dan.

VEZANI ČLANCI: 

Pad atmosferskog tlaka koji obično prati kišno vrijeme može kod mnogih prouzročiti glavobolje ili pojačati migrene. Također, vlažnost zraka može povećati bolove kod onih koji pate od artritisa ili reumatskih bolesti. Osim fizičkih tegoba, kišni dani često donose i emocionalnu nelagodu, osobito kod osoba koje su sklone sezonskoj depresiji ili općoj osjetljivosti na vremenske uvjete.

Dok neki uživaju u kiši i smatraju je opuštajućom, za meteoropate ovakvi dani mogu predstavljati izazov. No postoje načini kako si možemo olakšati – od dovoljnog odmora, hidratacije, toplih kupki, do prilagođavanja aktivnosti i posvećivanja pažnje opuštajućim ritualima koji mogu pomoći ublažiti učinke vremenskih promjena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije