upao u financijsku krizu

Dobio na lutriji, a sada se oslanja na banke hrane zbog kašnjenja isplate: 'Borim se'

Shutterstock
03.09.2024.
u 13:30

Pete Daly morao je platiti obnovu osiguranja za svoj automobil, zbog čega je ostao bez novca te mu je potrebna pomoć

Pete Daly je 71-godišnjak iz Pensbyja u Engleskoj koji je u srpnju osvojio 582,20 funti na lutriji. Umirovljenik je očekivao isplatu novca unutar 10 dana nakon podnošenja zahtjeva, no više od mjesec dana kasnije još uvijek čeka svoj dobitak. Daly se našao u financijskoj krizi jer je morao platiti obnovu osiguranja za svoj automobil, zbog čega je ostao bez novca te mu je potrebna pomoć. Organizatori lutrije su se ispričali i rekli da su ga ga kontaktirali s ažuriranjem o situaciji, piše Mirror.

"Osvojio sam 582,20 funti i svaki put kad ih nazovem dobijem drugu priču. Uplaćujem lutriju 10 godina, to je 10 funti tjedno, 1040 funti svake godine 30 godina i konačno zaradim 500 funti, a oni mi ne daju", ispričao je Daly.

VEZANI ČLANCI:

"Kad sam saznao da sam pobijedio, platio sam osiguranje automobila cijelom gotovinom za ovaj mjesec jer sam mislio da će taj novac doći da me održi na životu. Oslanjam se na banke hrane cijeli mjesec jer novac nije stigao. Ne mogu si priuštiti frizera, trebaju mi nove cipele", rekao je umirovljenik. Osiguranje automobila je platio gotovinom jer je mislio da će mu novac od dobitka stići u roku od 10 dana.

"Zapeo sam u kući, ne mogu si priuštiti da idem bilo gdje, ne mogu si priuštiti trošak goriva. Trebam ovaj novac, borim se, novac je razlika između mogućnosti života i preživljavanja. Pomaže mi da mogu živjeti, ne dobro, ali barem živjeti", ispričao je Daly. Glasnogovornik operatera lutrije Allwyn rekao je da im je jako žao te da su njegove kolege nazvali Dalyja s novostima.

"Svaki tjedan uspješno obrađujemo stotine, ponekad i tisuće zahtjeva za dobitkom. Nažalost, mali broj ovih zahtjeva kasni iz raznih razloga. Međutim, nastavljamo raditi na novim načinima za daljnje poboljšanje postupka zahtjeva i želimo uvjeriti naše pobjednike da će sigurno dobiti svoju nagradu", zaključio je glasnogovornik.

Žena priznala: 'Sa 74 godine sam u najboljoj formi života iako svake večeri jedem kekse i popijem bocu vina'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije