dizajnerski profil

Dries Van Noten: Precizna avangarda belgijskog dizajnera

dries van noten (1)
Arhiva VL
03.01.2013.
u 13:36

Rođen u obitelji krojača, Dries Van Noten, dio slavne antverpenške šestorke poznate po avangardnom modnom dizajnu, od malih nogu okružen je tkaninama i krojevima. S ocem je posjećivao modne tjedne diljem Europe

Dries Van Noten, dio slavne antverpenške šestice, modnom svijetu prkosi time što se odbija oglašavati, no hvala svejedno stiže do njega - uzorci i boje koje koristi otkad je osnovao vlastiti brend 1986. prestali su prepoznatljivi diljem svijeta. Rođen u obitelji krojača, Dries je modom okružen od malih nogu. Između dva svjetska rata njegov djed redizajnirao je second hand odjeću i time Antwerpenu po prvi put predstavio koncept ready-to-weara.

Driesov otac otvorio je luksuznu robnu kuću gdje je prodavao kreacije Ungara, Ferragama i Zegne, a Dries ga je redovito pratio na modne tjedne u Milanu i Parizu pa ne čudi što je upravo modni dizajn bio njegov odabir karijere. Svojom završnom kolekcijom privukao je pažnju Barneys New Yorka koji ju je u trenu otkupio i osigurao da Dries postane poznat američkim fashionisticama.

Za razliku od većine svojih kolega, Dries je od početka radio samo za sebe - od malenog butika u anverpenškom kvartu s galerijama do butika u robnoj kući, Van Noten se nikad nije micao od rodne Belgije. No, s rastom popularnosti bio je prisiljen otvoriti showroom u Parizu i Milanu, a danas su njegove kreacije dostupne u Singapuru, Hong Kongu, New Yorku, Milanu, Berlinu, Moskvi i brojnim drugim lokacijama.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije