Recept nam stiže ravno iz kuhinje gastroblogerice Marije Herjavić Jerkić koja se već bezbroj puta dokazala kao majstorica za domaću tradicionalnu kuhinju!
Zvjezdice s čokoladom
Sastojci:
250 g oštrog brašna
125 g omekšalog maslaca
50 g šećera
1 jaje
malo praška za pecivo
vanilin šećer
Za povezivanje:
100 g čokolade za kuhanje
50ak ml vrhnja za šlag
šećer u prahu za posip
Priprema:
Sve sastojke za tijesto dobro povežite i umijesite jer je smjesa jako prhka, ali neka vas to ne brine. Najlakše je ubaciti u multipraktik i on će za par sekundi napraviti posao (maslac u tom slučaju narežite na sitnije kockice). Od dobivenog tijesta formirajte kuglu, zamotajte prozirnom folijom i ostavite minimalno sat vremena na hladnom. Tada tijesto malo promijesite rukama, razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na 4-5 mm debljine, režite kalupima male zvjezdice i prebacite na masni papir. Pecite 8-9 minuta na 180 stupnjeva.
Za nadjev u otopljenu prohlađenu čokoladu dodajte malo vrhnja za šlag i izmiksajte da dobijete lagano prozračan ganache. Kad se zvjezdice ohlade povežite ih čokoladom i ukrasite po želji.