Faširance najviše volimo pojesti s nekim finim, bezmesnim varivom, a druga omiljena kombinacija nam je s finom krumpir salatom što vam danas predlažemo!
Faširanci
Sastojci:
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 1 manja glavica luka
- 1 jaje
- 2 češnja češnjaka
- sol
- papar
- 1/2 žličice mljevene crvene paprike
- 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
- 3-4 žlice krušnih mrvica
- 1 dl vode
Priprema:
Luk jako sitno nasjeckajte, stavite u zdjelu, posolite i ostavite desetak minuta, da se smekša. Dodajte meso i sve ostale sastojke pa dobro promiješajte, najbolje rukom, da se svi sastojci sjedine. Ostavite smjesu da odmori 10 minuta. Vlažnim rukama formirajte faširance (izvadite manju količinu smjese, formirajte u kuglu, a zatim u disk). Ovako pripremljene faširance možete uvaljati u krušne mrvice. U tavi zagrijte ulje ili mast pa na srednje jakoj vatri pržite faširance sa svake strane 7-8 minuta (tako da izvana dobiju koricu, a iznutra ostanu sočni i mekani). Poslužite uz salatu koju napravite tako da skuhate krumpir i narežete ga na ploške. Luk narežete na polumjesece, začinite po želji solju i paprom, uljem i octom. Ostavite da se salata ohladi.