Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modni spekatkl

Felpa, pamučne mreže, popelini, neopren, muslin prve večeri na pisti Schwarzkopf Cro A Porter-a

Cro a porter Nebo
Foto: Goran Matijašec
1/8
16.10.2015.
u 13:20

Ovu, 26. sezonu otvorilo je Nebo s kolekcijom za jesen/zimu 2016-2017 i inspiriranom prošlošću, ali izrađenom suvremenim materijalima s posebno izraženim teksturama.

Zaljubljenici u modu koji su sinoć bili na prvoj večeri Schwarzkopf Cro A Porter-a o svjedočili su pravom modnom hedonizmu.

Pistom su prošetale manekenke u komadima Neba, Anthony Avangarde, Vedrane Mastele, Katarine Džale, Manuele Lovrenčić, Lukabu by Marina Jerant te debitantice sezone Loré.

Ovu, 26. sezonu otvorilo je Nebo s kolekcijom za jesen/zimu 2016-2017 i inspiriranom prošlošću, ali izrađenom suvremenim materijalima s posebno izraženim teksturama.  

Mladi Anthony Avangard predstavio je mušku kolekciju naziva "OXYGEN" koja obiluje koloritom i grafičkim motivima, a s naglaskom na sofisticiranost i sport, a "lice su im dali" felpa, pamučne mreže, popelini, neopren, muslin i eko koža. 

Glazbeni festivali, umjetnički radovi Laszlo Moholy-Nagya, te sam kreativni proces glavne su inspiracije nove kolekcije Vedrane Mastele. Prozirne tkanine i preklapanja, ručno oslikani odjevni predmeti, slojevitost, detalji i akcenti u bojama čine kolekciju koja, u Vedraninom senzibilitetu, prenosi festivalsko raspoloženje, madenački duh i slobodu izražavanja.

Katarina Džale predstavila je kolekciju imena Terra Panonica za koju je Inspiracija proizašla je iz prirode i okruženja upravo Terra Panonice, kuće ideja smještene u vojvođanskom Mokrinu. Njena ovosezonska kolekcija haljina prožeta je bojama i prirodnim tkaninama poput svile i vune, ali s tkaninom koja je nastala kao otpadni proizvod tekstilne industrije.

Eklektični spoj predimenzioniranih nabora i mekih linija koje naglašavaju ženstvene forme savršen su spoj opuštenosti i elegancije i okos kolekcije „Metamorphosis“ dizajnerice Manuele Lovrenčić.

LUKABU by Marina Jerant predstavlja fantastičnu kolorističku paletu začinjenu metaliziranim tkaninama. Uvodi fatalno dramatičnu i besprijekorno elegantnu boju ciklame kao savršenu alternativu večernjim kombinacijama u uobičajenoj crnoj boji.

Debitantica ovosezonskog Schwarzkopf Cro A Portera Loré predstavlja nam kolekciju inspiriranu Guatemalom i tradicionalnim materijalima majanske zajednice.

>>Pogledajte kakav je spektakl priredio Zigman i uveo nas u Schwarzkopf Cro a Porter

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije