Ljetni recept

Fina, najfinija! Piletina u umaku od sira i pršuta

Piletina s pršutom i sirom
Shutterstock
29.07.2014.
u 13:18

Ovaj je umak odlično poslužiti topao uz tjesteninu ili neki drugi prilog po želji.

SASTOJCI:

500 dag pilećih prsa

10 dag pršuta

2 topljena sira

15 dag sira Podravca

1 manji crveni luk

0.5 l vrhnja za kuhanje

PRIPREMA:

1. Luk sitno narezati i pirjati ga lagano na ulju dok ne omekša. Zatim dodati narezanu piletinu i sve zajedno pirjati na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

2. Dodati sol, mješavinu začina i malo papra. Ukoliko ne želite da vam umak bude jače slan, nemojte dodavati sol zbog pršuta koji ćemo kasnije dodati.

3. Kada piletina omekša, zalijemo je vrhnjem za kuhanje, dodamo topljeni sir i ribani sir Podravac i miješamo dok se sir ne rastopi.

4. Nakon toga ubacimo sitno narezani pršut i ostavimo da se sve zajedno krčka oko 15- ak minuta.

5. Ovaj je umak odlično poslužiti topao uz tjesteninu ili neki drugi prilog po želji.

>>Top 10 brzih i laganih ljetnih obroka od sezonskih namirnica

>>Gotovo za 45 minuta: Aromatizirana piletina s povrćem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije