Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njega kose

Spavate li s raspuštenom ili svezanom kosom? Frizerka preporučuje rep ili punđu, objasnila je i zašto

Instagram/@_yourbesthair
29.03.2022.
u 16:30

Bilo da je u pletenici, opuštenom repu ili punđi, skupljena će se kosa manje lomiti od raspuštene, napisala je.

Prema stručnjakinji za njegu kose, briga o kosi prije spavanja jednako je važna kao i tijekom dana; da se vlasi kose preko noći ne 'gužvaju' i ne pucaju. 

Guru za njegu kose s Instagram računom @_yourbesthair tako tvrdi da bi spavanje s raspuštenom kosom trebalo biti zabranjeno jer bacakanje i okretanje dok spavamo između glave i jastuka stvara trenje. Ono je vrlo štetno jer čini da se vlasi kose dižu i lome što rezultira ispucanim vrhovima.

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

1/5

Stručnjakinja zato savjetuje da se uvijek spava sa skupljenom kosom jer će to smanjiti kontakt vlasi s jastukom.

Ona kaže da je najbolje spavati s opuštenom pletenicom, te da ne treba kosu ni skupljati s jakim i tvrdim gumicama jer bi to moglo imati suprotan učinak i uzrokovati više lomova.

- Bolje je spavati sa skupljenom nego s raspuštenom kosom; bilo da je u pletenici, opuštenom repu ili punđi, manje ćete se lomiti i kovrčati - napisala je.

A ako želite da kosa bude zdrava postoje, dodaje, još neki koraci koje možete poduzeti.

Jedan od njih je i kupovina jastučnice od svile ili satena što bi dugoročno moglo raditi veliku razliku jer glatka površina jastučnice stvara manje trenja.

- Meni je pomogla svilena kapa! - napisala je jedna djevojka, a druga je dodala kako već 'pet godina nije spavala na 'običnim' pamučnim jastučnicama, prenosi Mirror.

Kod frizera je sjedila 13 sati, pa frizuru platila 12.000 kuna! Je li vrijedilo?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije