Bizaran trend

Fuj! Manekenka koristi vlastiti izmet kao masku za lice. Stručnjak: 'Nipošto to nemojte raditi'

TikTok
16.08.2024.
u 13:30

Dva zdravstvena stručnjaka oglasila su se nakon što je jedna influencerica postala viralna otkrivši da stavlja vlastiti izmet na lice kao dio beauty 'trenda'.

Kao da puževi i vampirske maske za lice nisu bili dovoljni, postoji još jedan beauty trend koji zagovara ova brazilska influencerica - stavljanje vlastitog izmeta na lice. Débora Peixoto je podijelila video svoje nove metode za njegu kože na društvenim mrežama, prenosi Unilad. Iako priznaje da je to najluđa stvar koju je učinila u svom životu za What's The Jam, influencerica je objasnila da je odlučila probati nakon što je pročitala da stavljanje izmeta na lice može usporiti starenje. Nakon što je spremila nešto svog izmeta u hladnjak, izvadila ga i stavila na lice - naravno sa kvačicom na nosu, rekla je: "Na meni je djelovalo i koža mi se prestala ljuštiti!" 

 

@deborapeixoto.ofc Twria coragem ? #coco #rosto #hidratar #hidratante #explorar #fy ♬ som original - Debora Peixoto

 

Dva zdravstvena stručnjaka su se oglasila o takozvanom 'trendu' i objasnili je li uopće dobar za kožu i koje su opasnosti. Dermatologinja dr. Sophie Momen iz Cadogan klinike u Londonu, rekla je da je trend maski za lice s izmetom jedan od najčudnijih na koje je ikada naišla. I ne samo da je čudan, već apsolutno nema nikakvih znanstvenih dokaza da postoji korist od stavljanja izmeta kao maske za lice.

VEZANI ČLANCI: 

Objasnila je da korištenje vlastitog izmeta kao maske za lice zapravo može biti opasno jer možete dobiti infekcije pa čak i trovanje. Plastični kirurg Tunc Tiryaki dodao je: "Korištenje vlastitog izmeta kao sredstva za čišćenje lica ili maske za lice nipošto se ne preporučuje zbog brojnih zdravstvenih i higijenskih razloga. Izmet sadrži mnoštvo bakterija, virusa i parazita, uključujući E. coli, Salmonellu i helminte, koji mogu uzrokovati ozbiljne infekcije i bolesti."

"Primjena izmeta na licu može unijeti ove patogene u vaše tijelo kroz male posjekotine, ogrebotine ili sluznicu, što može dovesti do teških kožnih infekcija ili bolesti. Izmet također sadrži otpadne tvari i toksine koje je tijelo izbacilo. Te su tvari štetne i mogu uzrokovati upale, iritacije i alergijske reakcije na koži."

VEZANI ČLANCI: 

Tiryaki je zaključio da se definitivno treba držati uobičajenih proizvoda na tržištu: "Ovi su proizvodi posebno formulirani za čišćenje, vlaženje i zaštitu kože uz održavanje njezine prirodne ravnoteže. Korištenje tih znanstveno razvijenih proizvoda daleko je sigurnija i učinkovitija metoda za održavanje zdravlja i higijene kože."

TikTokerica iznenadila svojom jutarnjoj rutinom: 'Da se stignem spremiti do 8, ustajem već u 6'

Komentara 2

DU
Deleted user
14:02 16.08.2024.

Očekujem taj trend i među našim istaknutim influencericama . Pratitelji budu klicali ii govorit će bravo super kraljice.Materijala ima dosta

DT
Don’t look AP
14:07 16.08.2024.

I evo, ne ljuštim se, i jako sam lijepa. A pazi.. NITKO neće popiti ni kavu sa mnom? Mislim ono, hello?? Wtf? Koji je vrag dečkima? Kaj je najbolje, i frendice me izbjegavaju… stvarno ne znam kaj je ljudima. A niš.. idem do hladnjaka po još malo kremice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije